PALATUL SUȚU

Adresa: Bd. I.C. Brătianu, nr. 2
Telefon: 021 315 68 58 (Secretariat)
Fax: 021 031 25 62
Program de vizitare: Miercuri – Duminică, 10.00 – 18.00 (17.30 ultima intrare)
E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
Program de lucru cu publicul (Secretariat): L – V, 10.00-15.00.

Programările pentru ghidaje în limba română se fac cu minimum 5 zile lucrătoare în avans, pentru grupuri cuprinse între 10 și 25 de persoane, prin e-mail la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro.

Programările pentru Școala Altfel se fac exclusiv prin e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, dacă se dorește și ghidaj. Vizitele fără ghidaj nu necesită programare.

facebook-logo-square

Acces Metrou – Statia Universitate
S.T.B.: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91

13 lei – bilet întreg
6 lei – bilet redus (pensionari, militari, elevi, studenți, grupuri organizate)
20 lei – filmare, fotografiere de către turiști în interiorul muzeului

10 lei/persoană – taxă ghidaj (serviciu disponibil doar pe bază de programare prin email, doar în zilele de miercuri, joi și vineri)
Intrare gratuită pentru copii mai mici de 7 ani şi pentru persoane cu dizabilităţi și însoțitorii acestora.

Palatul Suţu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti şi unul dintre puţinele imobile care au rămas nemodificate de mai bine de 150 de ani. A fost construit de Costache Suţu după planurile arhitecţilor Conrad Schwink şi Johann Veit între anii 1833 și 1835.

Interiorul palatului a fost proiectat în anul 1862 de Karl Storck, recunoscut sculptor şi artist decorator. A fost amenajată scara de acces la etaj, desfăcută monumental în două braţe, iar problema de perspectivă a fost deschisă prin montarea în peretele din faţă a unei oglinzi adusă de la Murano şi prinsă într-un frumos ancadrament. Deasupra oglinzii se află medalionul sculptat în lemn al Irinei Suţu, soţia proprietarului.

A doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost perioada de glorie a Palatului Suţu, aici organizându-se primul bal al fiecarui an, în februarie. Grigore Suţu (1819-1893) şi soţia sa Irina, fiica marelui bancher Ştefan Hagi Moscu, s-au preocupat să păstreze ambianţa unei reşedinte aristocratice. Ei au adăugat marchiza susţinută de piloni de fier, creându-se astfel un elegant peron de intrare.

A fost reşedinţă particulară până la începutul secolului XX. Palatul Suţu a devenit noul sediu al Muzeului Municipiului Bucureşti începînd cu anul 1956. Restaurat între anii 1956 şi 1958, palatul se deschide pentru public la 23 ianuarie 1959. De atunci găzduieşte expoziţii legate de istoria oraşului Bucureşti, valorificând un patrimoniu de excepţie provenit din cercetări arheologice, donaţii şi achiziţii realizate cu fonduri asigurate an de an de Primăria Capitalei.