O vară în benzi desenate la Palatul Suțu!

Considerată a 9-a artă, Banda Desenată “reprezintă un mijloc de comunicare pe cale grafică, alcătuit cu ajutorul imaginilor și, adeseori, a cuvintelor, în scopul de a ilustra un fir narativ”, spune definiția. Dar pentru mulți dintre noi reprezintă un alt mod de a descoperi o poveste sau de a pătrunde într-un univers care ține atât de copilărie-adolescență cât și de maturitate, având în vedere că banda desenată, prin genurile sale, poate fi citită la orice vârstă. Și pentru că Muzeul Municipiului București are deja o tradiție de șase ani în organizarea evenimentelor dedicate benzilor desenate, anul acesta și-a propus o vară plină de activități care să invite publicul să descopere această artă.

În premieră, în această vară, în mai multe muzee și case memoriale din componența sa, Muzeul Municipiului București organizează ATELIERE de BENZI DESENATE inspirate de expozițiile de bază ale muzeelor sale. Scopul acestor ateliere este atragerea copiilor și tinerilor către muzeele Capitalei și dezvoltarea creativității în rândul acestui segment de vârstă. Atelierele urmăresc să stimuleze aptitudinile pentru desen, copiii devenind mici artiști. Îndrumați de coordonatorii atelierelor, copiii realizează scurte povești în benzi desenate pornind de la obiectele expuse în expozițiile de bază ale muzeelor, participanții vizitând mai întâi aceste expoziții și apoi realizând o scurtă bandă desenată, pornind de fiecare dată de la obiectele și poveștile descoperite în muzeu.

„Nu știam că Aman știa să facă mobilă”, ne-a mărturisit Marius, un băiețel talentat care a participat la atelierul de la Muzeul Theodor Aman.
„Bufnițele și îngerii sunt preferații mei și aici sunt pictați pe pereți! Ce frumos!“ a exclamat Maria la atelierul desfășurat la Mzueul Frederick și Cecilia Cuțescu Storck.„Mie nu mi-e frică de fantome și chiar o să fac o poveste cu ele”, ne-a mărturisit Teodor la atelierul de bandă desenată de la Muzeul Victor Babeș.

Zilele de miercuri din această vară au fost în luna iulie, și sunt inclusiv în luna august dedicate întâlnilor în benzi desenate la muzeele componente ale MMB. În program:
7 AUGUST – Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26)
14 AUGUST – Palatul Suțu ( Bd. I.C. Brătianu, nr. 2)
21 AUGUST – Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 lunie, nr. 36-38).

Participarea la ateliere se face numai pe bază de înscrieri. Pentru înscrieri și detalii vă rugăm să trimiteți un e-mail către adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro indicând atelierul/atelierele la care doriți să participați.
Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 10 lei/copil. Atelierele sunt susținute de autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu și jurnalista Mădălina Corina Diaconu.

Dar pentru că de 6 ani, la Palatul Suțu au loc ateliere de bandă desenată în cadrul Școlii de vară, și în acest an iubitorii celei de-a 9-a arte se întâlnesc aici, în fiecare sâmbătă, descoperind mai întâi poveștile muzeului, pe care le transformă, mai apoi, în pagini de benzi desenate. Atelierele fac parte din cea de-a VI-a ediție a SALONULUI BD – „Povești din București în benzi desenate”. Cele mai reușite lucrări vor fi expuse în cadrul Salonului, deschis la parterul Palatului Suțu în perioada 1 august – 30 septembrie 2019, vernisajul fiind programat marți 6 august 2019, ora 19:00. Programul atelierelor continuă astfel:
Sâmbătă 10 august, 10.00-12.00 / Palatul Suțu
Sâmbătă 17 august, 10.00-12.00 / Palatul Suțu
Sâmbătă 14 septembrie, 10.00-12.00 / Palatul Suțu

Participarea la ateliere se face numai pe bază de înscriere. Pentru înscrieri și detalii vă rugăm să trimiteți un e-mail către adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, indicând atelierul/atelierele la care doriți să participați. Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 10 lei/copil. Atelierele sunt susținute de autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu și jurnalista Mădălina Corina Diaconu, invitat artistul Alin Teodor în data de 3 și 10 august.