Ateliere de bandă desenată pentru copii la Palatul Suțu – Modulul lunii martie

În lunile martie, aprilie și mai, Muzeul Municipiului București vă invită să participați la Atelierele de bandă desenată pentru copii de la Palatul Suțu. În fiecare lună va avea loc un modul cu 4 ateliere fiecare.

Pe parcursul celor patru ateliere lunare, autorul Mihai Grăjdeanu îi invită pe copii în lumea benzilor desenate! Participanții vor învăța primii pași necesari în realizarea unei pagini de bandă desenată. Vor exersa tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, cât și noțiuni de bază pentru crearea unei benzi desenate. Personajele și povestea din banda desenată vor fi inventate sau inspirate de o temă anume. Prin intermediul atelierului, copiii vor învăța să realizeze o o pagină de bandă desenată cu câte două sau mai multe cadre, cu unul sau mai multe personaje, respectând un fir epic si dând naștere unei povești cu episoade scurte. Prin joacă și desen, își vor dezvolta imaginația și la finalul celor patru ateliere vor deveni creatorii propriilor reviste de benzi desenate.

Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a initiat multiple proiecte editoriale, precum „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic” si BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. În 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Este co-organizatorul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) si curatorul seriei de expozitii „Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Sutu (MMB). Co-inițiatorul Salonului BD Brașov – „România 100 în benzi desenate”.

http://mihaibd.blogspot.com/

Modulul BD din luna martie are 4 ateliere care se vor desfășura astfel:

Sâmbătă, 7 martie 2020, orele 11:00-12:30

Sâmbătă, 14 martie 2020, orele 11:00-12:30

Sâmbătă, 21 martie 2020, orele 11:00-12:30

Sâmbătă, 28 martie 2020, orele 11:00-12:30

Varsta: 7+

Preț modul: 100 lei

Durată atelier: 90 minute

Număr maxim participanți: 15

Înscrierile se fac prin email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro,

de luni până vineri între orele 10.00 – 15.00.

 

Locurile la atelierele din luna martie au fost ocupate în totalitate. Programul va fi reluat în aprilie și mai. Dacă doriți să fiți la curent cu activitățile noastre educative, abonați-vă la Newsletter-ul dedicat acestora – bit.ly/NewsletterEducatie