SPECTACOLUL DE TEATRU „LEGENDA LUI BUCUR” LA PALATUL SUȚU, 19 IULIE 2016, PARTE DIN PREMIEREA CONCURSULUI „MUZEE ÎN CULORI” LANSAT DE MUZEULUI MUNCIPIULUI BUCUREȘTI, APRILIE – MAI 2016

Muzeul Municipiului București a invitat copiii să participe gratuit la spectacolul de teatru „Legenda lui Bucur”, susținut de Asociația Artextract, marți, 19 iulie, la Palatul Suțu. Piesa, special gândită și pusă în scenă pentru copii, spune povestea ciobanului Bucur și a tinerei fete Dâmbovița, legată de începuturile Bucureștiului.

Cu această ocazie, muzeul a premiat copiii care au participat la concursul „Muzee în culori”. În perioada 28 aprilie – 25 mai 2016, Muzeul Municipiului București a distribuit copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani 2000 de pliante de colorat înfățișând Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul Theodor Aman, cu care să participe la concurs. Educatorii muzeali din echipa MMB au adunat și privit cu atenție desenele, căutându-le pe cele mai bune. Concursul „Muzee în culori” face parte din strategia Muzeului Municipiului București de a apropia copiii de instituțiile de cultură pentru a forma, în generațiile următoare, un public cultural conștient, informat și dornic de cunoaștere și dezvoltare.

Au participat aproximativ 100 de persoane, adulți și copii.