RECLAMA MODELEAZĂ LUMEA

VA URMA DIN 24 IULIE 2020

EXPOZIȚIE TEMATICĂ LA PALATUL SUȚU

RECLAMA MODELEAZĂ LUMEA – UN ITINERAR ÎN COLECȚIILE MUZEULUI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Expoziția tematică va fi prezentată în perioada 24 iulie – 13 septembrie 2020, la Palatul Suțu. Muzeul Municipiului București, prin colecțiile sale de patrimoniu mobil, oferă publicului larg o plimbare nostalgică, o expresie a timpurilor trecute în jurul reclamelor, obiectelor de publicitate și propagandă.

Prezentată într-un mod firesc și accesibil, reclama ajunge la toate categoriile sociale, fiind o adevarată oglindă a societății. Reclama reprezintă forma prin care se îmbină dorințele și tendințele societății, năzuințele omului în materie de consum, despre lux, obiceiuri alimentare și igienice, boli și tratamente dar și despre ignoranță, credulitate și creearea de iluzii; are rolul de a convinge, tema și tehnica dezvăluind o parte din istorie.

Multe dintre obiectele expuse au călătorit din vremuri de demult, traversând timpurile, au fost o revelație în stilul de viață al generației bunicilor noștri și reflectă modul în care, viața de zi cu zi a fost transformată.

Propaganda – o altă tehnică asemănătoare, greu de diferențiat, este o prezentare vizuală folosită pentru a schimba atitudinile publicului cu privire la o anumită persoană sau subiect, este considerată unul dintre cele mai puternice arsenale din politică, folosite pentru a influența  opinia publică, fiind diseminată către sau de către persoane fizice și comerciale, organizații religioase, politice.

Expoziția urmează să valorifice obiecte de artă din colecțiile MMB: Artă decorativă sticlă-porțelan, Diverse, Tipărituri și Imprimate, Fotografii, Artă Plastică, Textile și Accesorii Vestimentare, obiecte care se vor face cunoscute pentru prima dată publicului vizitator.

Ortanta Constantin,

Secția Patrimoniu și Evidenta Centralizată