ANUL CULTURAL „MARTHA BIBESCU 130”

Proiectul „Anul Cultural Martha Bibescu 130” a fost lansat la Casa Filipescu-Cesianu, cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, la data de 15 ianuarie 2016.

Proiectul a fost realizat de Asociația Istoria Artei împreună cu Muzeul Municipiului București și alți parteneri: Arhivele Naționale ale României, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Biblioteca Națională a României, Centrul cultural Carmen Sylva Sinaia, fiind finanţat de Ministerul Culturii în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale – 2016.

Proiectul a implicat o serie de evenimente publice dedicate personalității prințesei Martha Bibescu: conferințe, prezentări, proiecții, ateliere pentru copii, o expoziție și lansarea unui catalog.

Evenimentele prilejuite de ziua de naștere a prințesei Martha Bibescu (28 ianuarie 1886, București – 28 noiembrie 1973, Paris) s-au desfășurat în perioada 15 – 31 ianuarie 2016 la București, Sinaia și Mogoșoaia.

Marți, 19 ianuarie, Martha Bibescu a fost evocată în ambianța Castelului de la Posada cu ocazia unei conferințe la Centrul Cultural Carmen Sylva, Sinaia.

Duminică, 31 ianuarie, a avut loc la Mogoșoaia lansarea volumului Oanei Marinache „Familia Bibescu – Basarab Brâncoveanu: de la Craiova la Paris” și vernisajul expoziției „Martha Bibescu 130”, lansarea catalogului expozițional și proiecția cu fotografiile prințesei. În perioada 15 – 31 ianuarie au fost programate și ateliere pentru elevii din școlile și liceele bucureștene.

În luna noiembrie 2016 expoziția realizată în cadrul proiectului va fi găzduită la Casa Filipescu-Cesianu, în Sala Lapidarium.

Mai multe detalii:http://printesamarthabibescu.blogspot.ro/