Concert în cadrul turneului „Romania Universalis” la Palatul Suțu

Turneul „Romania Universalis” îi va aduce sâmbătă, 22 iunie, ora 19.00, pe violonista Diana Jipa și pe pianistul Ștefan Doniga în București, la Palatul Șuțu, pentru a susține un recital cameral dedicat celebrării președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Acesta este un eveniment organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Asociația Culturală Heart-Core și Muzeul Municipiului București.

Proiectul cultural „ROMANIA UNIVERSALIS” este menit a marca prezența și importanța culturii românești în ansamblul european, integrând câteva dintre cele mai valoroase și mai cunoscute creații aparținând compozitorilor români în contextul marii muzici de pe bătrânul continent. Astfel, pagini de inspirație folclorică de mare sensibilitate, semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti și Bela Bartok, sunt încadrate de lucrări muzicale din genuri și forme similare, aparținând celor mai ilustre nume ale istoriei muzicii europene și universale: Niccolo Paganini, Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saens, Henryk Wieniawski.

Scopul acestei alăturări este acela de a plasa bijuteriile culturii muzicale românești într-un ansamblu de capodopere de calibru similar, alcătuind un program muzical deosebit de atrăgător, impresionant deopotrivă prin virtuozitate și rafinament, ce subliniază corespondența și echilibrul valoric indiscutabil dintre componentele sale și certifică, astfel, postura și valoarea culturii românești în context european.