Victoria Iglesias expune „Figuri ale cinematografiei spaniole”

În cadrul Festivalului de film spaniol, care va avea loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151) din structura Muzeului Municipiului București, va putea fi vizitată expoziția artistei Victoria Iglesias, care se intitulează „Figuri ale cinematografiei spaniole” (între 12-26 septembrie 2022).

Victoria Iglesias, fotografă și jurnalistă spaniolă, și-a publicat și își publică lucrările în numeroase ziare și reviste spaniole și internaționale: Panorama, El País Semanal, El País España, Paris Match, MTV Magazine, Vanguardia, ABC, Interviú, Grupo Z, Cosmopolitan, Vogue, Woman, Público, Zendalibros, etc.

Ultima sa publicație, „Victoria Iglesias, Photobolsillio”, care face parte din colecția Biblioteca marilor fotografi spanioli și latinoamericani a editurii La Fábrica, reunește lucrările artistei realizate pe parcursul a treizeci de ani.

A participat la numeroase expoziții de fotografie, atât individuale, cât și colective. Lucrările sale nu se limitează doar la portrete (la debutul carierei sale, una dintre fotografiile în care l-a imortalizat pe Camaron a fost nominalizată la Premiile pentru Jurnalism Ortega si Gasset), ci includ și călătorii, societate (Chiapas, Libia, Sinai, etc.), lumea editorială (La Fabrica, Algaguara, Ediciones B, Planeta, etc.), precum și fotografie artistică.

Cele mai recente expoziții ale sale sunt: „La Caja Oscura, Pinceladas pixeladas” (2015), „Miradas literarias” (2016), „Fotografía en DellaSera” (2021), „Fotos, ensaimadas y un café” (2022).

Este redactor și la Asombrario, unde publică „Victografiile”, precum și la pagina literară online Zendalibros.

De-a lungul carierei sale, a fotografiat unele dintre cele mai cunoscute personalități ale culturii, politicii și societății spaniole. Portretele sale, realizate în afara studiourilor, captează personajele fără teamă și fără concesii, în forma lor cea mai reală.

Expoziția de la Casa Filipescu-Cesianu invită la o călătorie printr-o lume a imaginii, a sunetului și a viselor. Actori și regizori, maeștri din trecut și din prezent, își arată fațetele cele mai autentice și neașteptate.