ȘCOALA DE VARĂ „VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI”, 2016

Programul Școala de Vară „Vara istoriei pe Calea Victoriei”, desfăşurat în perioada vacanţei de vară la Casa Filipescu-Cesianu, respectiv în lunile iulie, august și septembrie, a atras aproximativ 400 de participanţi cu înscriere individuală.

Prin urmare, timp de opt săptămâni, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-12:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu și în Lapidarium s-au desfășurat activități educative cu tematică variată, în special în aer liber, într-un spațiu prietenos și inedit.

Zilele de miercuri au fost dedicate workshop-urilor de hârtie manuală, coordonate de Atelier Papelier (vârsta recomandată: 6-12 ani), zilele de joi au introdus participanții în istoria Bucureștiului prin activitățile concepute de către Asociația Istoria Artei (vârsta recomandată: 6-10 ani), iar în zilele de vineri membrii echipei Asociației Redescoperă Istoria au realizat Orele de istorie vie (vârsta recomandată: 7-12 ani).

„Salonul de Bandă Desenată – Povești din București”, deschis în sala Lapidarium a Casei-Filipescu-Cesianu până la 30 august 2016 a inspirat participanții să ilustreze orașul în cadrul atelierelor de bandă desenată din zilele de sâmbătă (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Mai mult decât atât, specialiștii Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” au dezvăluit copiilor câteva din misterele sistemului solar (vârsta recomandată: 7-12 ani)