Program educativ „Strachina albastră”, la Muzeul Dr. Nicolae Minovici

Vă invităm la un program de educație culturală și creativitate la Muzeul de Artă populară Dr. Nicolae Minovici, organizat pentru copii de 3-10 ani, ”STRACHINA ALBASTRĂ”.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, de la 11.00 la 12.30.

Mergem pe urmele unei frumoase străchini albastre și discutăm despre materialul din care a fost făcută, cum a fost decorată și la ce a fost folosită. Descoperim și gustăm rețete și alimente din satul tradițional românesc. Apoi luăm parte la sceneta ”Strachina cu sarmale”, după povestea ”Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă. In ultima parte a atelierului modelăm în lut animale și păsări.
Rezervările se fac la adresa artelierd@yahoo.com.
Taxa : 10 lei/persoană.

Modulul ”STRACHINA ALBASTRĂ” face parte din Programul ”Oul, strachina și divanul”, care își propune valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă populară Dr. Nicolae Minovici și cunoașterea artei și culturii tradiționale de către publicul tânăr și de către familiile cu copii de vârstă preșcolară și școlară primară.

Programul este realizat de Asociația Artelier D în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Minovici. Atelierele sunt susținute de Daniela Mișcov și Despina Hașegan.

Detalii despre concept : https://artelierd.wordpress.com