Precizări referitoare la redeschiderea Muzeului Municipiului București

Muzeul Municipiului București se pregătește pentru redeschidere ţinând cont de toate recomandările pentru siguranţa publică necesară reluării activităţii în sectorul cultural creativ.

În acest moment sunt analizate toate măsurile care trebuie să fie aplicate atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul angajat, complementar cu acelea care urmează a fi dispuse la nivel naţional de autorităţi. MMB este preocupat de asigurarea tuturor condiţiilor optime de siguranţă şi protecţie pentru public.

În momentul în care vor ajunge la noi toate regulile necesare pentru protecția vizitatorilor elaborate de autoritățile competente și vom ști ce avem de făcut, vom anunța data redeschiderii muzeelor și caselor memoriale din componența MMB. Nu redeschidem vineri, 15 mai, dar vom comunica în timp util care este această zi în momentul în care vom cunoaște tot ce trebuie să facem pentru ca publicul vizitator să beneficieze de protecția sanitară stabilită prin ordin comun al Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății, precum prevede legea adoptată recent de Parlament. Trebuie să știm exact care sunt eforturile necesare pentru implementarea noilor norme, inclusiv prin reglementări ale Primăriei Generale a Municipiului București, în subordinea căreia funcționăm”, a declarat Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București.