„Portret de familie”. Atelier interactiv pentru copii la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici la atelierul interactiv „Portret de familie” care se va desfășura în expoziția „Familia, Credința și Căminul pictorului Gheorghe Tattarescu”, foarte recent deschisă la Palatul Suțu.

Atelierele au loc după cum urmează:

➡ Joi 17 noiembrie 2022, ora 15.00-16.30

➡ Vineri 25 noiembrie 2022, ora 15.00-16.30

Copiii care vor participa îl vor cunoaște pe Gheorghe Tattarescu, fondator al Școlii de Belle – Arte din București și mentor al unei întregi generații de artiști.

Pornind de la obiecte din viața cotidiană, de la fotografii de epocă, dar și de la portrete pe care Gheorghe Tattarescu le-a realizat celor dragi lui, copiii vor afla despre familia și căminul pictorului, formarea sa ca artist și despre operele sale de seamă.

„Ne vom pune multe întrebări, dar vom și răspunde la ele: Ce înseamnă a poza? Ce este portretul și la ce folosea el la început? Ce este un cap de expresie? Ce simboluri poate ascunde un portret? Vom compara portrete în diferite curente artistice, vom desena în cărbune, iar la final vom realiza un portret de familie pe care copiii îl vor putea lua acasă pentru a-l păstra ca amintire de la muzeu”, a declarat Veronica Leca, educator muzeal.

Categoria de vârstă: 7+.

Număr de participanți: 15 copii/ atelier.

Atelier susținut de Veronica Leca, educator muzeal MMB.

Taxă de participare: 20 RON / copil / atelier (sumă în care sunt incluse toate materialele pentru pictură puse la dispoziție copiilor).

Pentru înscrieri participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro

Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în program.

Persoanele interesate de programele pentru copii organizate de Muzeul Municipiului București au posibilitatea de a se abona la Newsletter-ul educativ al MMB folosind acest link –