Muzeul George Severeanu – Noaptea Muzeelor

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19 mai 2018, orele 18:00 – 01:30

Acces: gratuit

Adresă: Str. Henri Coandă nr. 26, sector 1

Site: http://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-george-severeanu.html

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulSevereanu/

EVENIMENTE SPECIALE:

Concert chitară clasică cu Tudor Anghelescu, 20:30

When Violin Meets Guitar (cu Natalia Colotelo Pancec și Emilian Florentin Gheorghe), 23:00

EXPOZIȚIA PE URMELE TRECUTULUI. COLECŢIA „MARIA ŞI DR. GEORGE SEVEREANU”

Muzeul „George Severeanu” a fost reşedinţa primului director al Muzeului Municipiului Bucureşti şi reprezintă un exemplu tipic pentru arhitectura bucureşteană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Începând cu luna noiembrie 2017, publicul bucureştean poate admira, după mai bine de 25 de ani, colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”. Închisă la începutul anilor ’90, casa doctorului Severeanu a fost restaurată şi începând cu anul 2013 a găzduit mai multe expoziţii tematice cu patrimoniu arheologic şi numismatic.

Proiectul expoziției permanente a muzeului, intitulată Pe urmele trecutului. Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”, reprezintă un demers care valorifică impresionanta colecţie a doctorului George Severeanu şi ne familiarizează cu universul colecţionarilor de la începutul secolului al XX-lea. Seria de obiecte arheologice din colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” cuprinde vase greceşti antice, statuete de lut, bronzuri şi marmură, sticlărie romană, geme şi camee antice, ceramică aparţinând culturilor Cucuteni, Vădastra, Wietenberg şi Boian. Colecţia numismatică a dr. George Severeanu este una dintre cele mai valoroase din România și este constituită din cca. 9000 de piese din diferite perioade istorice: monede greceşti autonome şi provinciale, geto-dace şi celtice, emisiuni romane şi bizantine, monede medievale ale Ţărilor Române, precum şi piese moderne şi contemporane.

Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Evenimentul este inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, iar în țara noastră este coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Detalii despre evenimentul la nivel național aici:

http://noapteamuzeelor.ro

Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă.

Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.

 

Mai multe detalii:

E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

Eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului București.