Invitație de participare cu lucrări la Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate”

SALON BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE, EDIȚIA A VII-a (1 iulie – 31 august 2020) revine la Palatul Suțu! Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București la inițiativa managerului muzeului dr. Adrian Majuru si a autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Salonul din acest an se încadrează în proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”.

În premieră, Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate” se va desfășura în paralel în 4 muzee, din 3 orașe diferite. Lucrările participanților vor fi expuse atât la Palatul Suțu din București cât și la Muzeul de istorie din Târgoviște, The Dracula Investigation Gallery și Muzeul Vlad Țepeș Drăculea din Sighișoara.

Autorii de bandă desenată și elevii/studenții pasionați de această artă sunt invitați să participe cu pagini BD abordând tema: Povești despre Vlad Țepeș Drăculea!

Subiectele alese pot fi legate de întâmplări reale, imaginare sau fantastice, de locurile emblematice legate de numele marelui voievod: București (Curtea Veche – prima atestare documentară certă a Bucureștiului datează din 20 septembrie 1459, prin hrisovul dat de domnitorul Vlad Țepeș), Târgoviște (Curtea Domnească – cetatea de scaun a lui Vlad Țepeș) și Sighișoara (locul nașterii lui Vlad Țepeș).

Paginile/planșele de bandă desenată vor fi în format A3 și pot fi trimise după cum urmează:

* în format tif sau jpg la rezoluție 300 dpi, CMYK, la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (în atenția Mădălinei Diaconu).

* original sau print după original la sediul Muzeului Municipiului București, Palatul Suțu în atenția biroului Relații cu Publicul – cu mențiunea: Salon BD ,,Povești din București în Benzi Desenate 2020”.

Data de predare: 1 iunie 2020.

Toți exponanții vor primi o diplomă de participare din partea Muzeului Municipiului București. Pe perioada salonului, autorii sunt invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată cu sau fără tema salonului! Vă rugăm să trimiteți perioada în care ați dori să realizați aceste lansări sau prezentări.

Vor fi oferite trei premii pentru elevii şi studenţii participanţi la salon:

Premiul pentru „Cea mai bună grafică”

Premiul pentru „Cea mai bună poveste” şi

Marele Premiu – o tabletă grafică WACOM

Despre proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: 2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”

“S-a scris despre Vlad Țepeș Drăculea mai mult decât despre oricare alt domnitor român. S-a scris cu venin sau cu admirație pătimașă. Foarte rar cu imparțialitate. Din Rusia până în vestul Europei sau peste Ocean, Vlad Vodă a fost ba salvator al Europei și simbol al dreptății, ba scelerat sau demon.
Despre acest personaj al istoriei, al legendelor și al filmelor s-a vorbit enorm și s-a înțeles puțin.
Asociația culturală Ler, la inițiativa istoricului și scriitorului Vasile Lupașc, în parteneriat cu numeroase și importante instituții din România și din afara Țării, proclamă anul 2020 ca fiind anul Vlad Țepeș Drăculea.
Personalitatea și realizările marelui voievod vor fi celebrate și povestite pe tot parcursul anului printr-o serie de conferințe științifice, lansări de carte și film, concerte, expoziții de grafică și pictură, etc.
Vă așteptăm lângă noi la aceste evenimente pentru a celebra și a înțelege mai bine o uriașă personalitate a istoriei românești și universale” – Vasile Lupașc.

Contact: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

Organizator: Muzeul Municipiului Bucureşti

Ilustrație afiș: Andrei Pervukhin