Ia și Icoana/ Haină și Poveste Românească

Vineri, 1 martie 2019, la Muzeul de Artă Populară ”Prof. Dr. Nicolae Minovici”, din componența Muzeului Municipiului București, va avea loc o activitate – eveniment înscrisă în Concursul Național „Cultură și Civilizație România”.

Activitatea este organizată de Catedra de Istorie a Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza, jud. Prahova, și partenerii săi: societatea Victorion Luxury Fashion, Primăria orașului Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza.

Evenimentul este însoțit de o expoziție tematică deschisă la Muzeul de Artă Populară ”Prof. Dr. Nicolae Minovici” care poate fi vizitată în perioada 1-8 martie 2019. Sub genericul „Ia și Icoana, haină și suflet românesc” vor fi expuse 35 ii de Breaza și 15 icoane pictate de pictorița Ileana Dragomirescu. Expoziția este coordonată de d-na Anda Mănescu, administrator Victorion Luxury Fashion SRL și prof. Vasile Focșeneanu.

Imaginea iei de Breaza va fi completată de ansamblul folcloric „Cala Breaza” și interpreta de muzică populară Florica Jinga.

Vă așteptăm cu drag!