Eclipsa totală de Lună la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București, instituție muzeistică destinată popularizării astronomiei, subunitate a Muzeului Municipiului București, a oferit prin dotările și facilitățile sale, tuturor celor interesați, posibilitatea urmăririi prin lunetă a spectacolului bolții cerești cu ocazia celui mai recent fenomen, respectiv cea mai lungă Eclipsă totală de Lună.

Colegii de la Observator au pus la dispoziția publicului numeroase date referitoare la aspectul cerului, la condițiile de vizibilitate a corpurilor cerești, au prezentat hărți, precum și alte informații utile. De asemenea, publicului i-a fost oferit un ghid complet al cerului și al obiectelor cerești, date despre observațiile astronomice ale colegilor noștri și despre istoricul Observatorului. 

Însă cel mai important aspect al muncii colegilor noștri a constat în oferirea de informații pe parcursul întregului fenomen: atât celor peste 1.000 de vizitatori entuziaști, cât și jurnaliștilor. În noaptea de 27 spre 28 iulie, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” a fost deschis pentru observarea Eclipsei de Lună în intervalul 21.00-03.00. Unii dintre jurnaliști au amenajat chiar un mini studio în incinta Observatorului, de unde au transmis un reportaj maraton.

Redăm mai jos, pentru rememorarea informațiilor, materiajul realizat de echipa Digi TV, disponibil aici.

Mulțumim celor peste 1000 persoane care au vizitat Observatorul pentru Eclipsa totală de Lună. Mulțumim jurnaliștilor care au reflectat atât de interesant despre acest eveniment! Sperăm că toți cei care au așteptat au avut parte de o experiență plăcută, chiar dacă primele momente din fenomen nu au putut fi observate din cauza norilor.

Vă așteptăm în continuare de miercuri până duminică să vizitați Expoziția de astronomie și să participați la activitățiile noastre.