Cum își inspiră muzeele vizitatorii – impresii personale despre Muzeul Municipiului București

Deseori atunci când mergem undeva, locul vizitat are o energie caracteristică, o atmosferă care te poate pătrunde, binedispune și, în unele cazuri, inspira. Clădiri cu istorie, precum Palatul Suțu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman și Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, au inspirat și vor continua să îi inspire pe cei care le calcă pragul.

 Cărțile de onoare ale muzeelor MMB au cules de-a lungul anilor numeroase impresii lăsate de vizitatori din România, precum Doamna Elena G. care a vizitat Muzeul Dr. Nicolae Minovici în data de 17 august 2018 și a avut următoarele de spus: „Am revăzut acest muzeu după restaurare. Felicitări pentru modul în care a fost realizată. O oază de bun gust, de relaxare, admirând frumusețile perene ale artei românești, adunate cu migdală și dăruire de cel care a fost Dr. Nicolae Minovici”. Sau Doamna Maria P., care a vizitat Muzeul Theodor Aman pe 25 februarie 2018 – „Vizitarea acestui muzeu a fost o călătorie emoționantă în trecut, presărată cu iubire – în cele mai frumoase forme ale sale. Pur și simplu magnific!”. Curios este că la Muzeul Theodor Aman, casa-atelier a artistului, cele mai multe dintre impresiile lăsate de vizitatori sunt acompaniate și de opere personale, inspirate, sperăm, de vizită.

Am avut parte de vizitatori și din restul lumii, din țări precum Regatul Unit, Japonia, China, Olanda, Franța, Italia, S.U.A., Argentina și așa mai departe, care au lăsat declarații precum: 27 January 2018, A very memorable visit! We will return again! Livia &Garson J., U.S.A – Muzeul Dr. Nicolae Minovici; Thank you Romania! From Ukraine, Military Academy of Odessa – Observatorul Astronomic; Hey Romio: Tak for en dejlig oplevelse. Hilsen, Susanne og Anelise (Traducere aproximativă din limba daneză: Hey România: Mulţumim pentru o experienţă minunată. Salutări, Susanne și Anelise) – Casa Filipescu-Cesianu; A very insightful look at Romania and its history. Brian Joan R., New Zealand 30/5/18 – Palatul Suțu.

Un turist anonim declara pe 15 septembrie 2018 că Muzeul Minovici este „Un muzeu deosebit, cald, cu spirit și cu oameni asemnea”. Iar cum oamenii fac locul, ne dorim să fim mereu alături de voi și să aveți parte de experiențe cât mai plăcute în muzeele noastre, precum aceste două momente de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu: „Printre alte amintiri data de 23.03.2018 este și va fi o zi specială pentru că am avut ocazia să vizitez acest loc minunat lângă o persoană minunată, lângă care aș dori să îmi pot petrece restul vieții. Universul este superb.” Mihai L ; „În această seară minunată de iarnă am spus DA. Superbă prezentarea, mulțumim pentru aceste momente frumoase!” 22 decembrie 2016.

Vă mulțumim pentru aceste frumoase declarații, impresii și desene, și vă invităm să continuați să îmbogățiți astfel cărțile de onoare ale muzeelor MMB! (E.R.)