Expoziția de grafică „Cu creionul prin București(ul vechi)”, la Palatul Suțu

Expoziția de grafică „Cu creionul prin București(ul vechi)”, la Palatul Suțu

#ProiecteleComunității
Vizitatorii sunt întâmpinați în holul central al Palatului Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2) de lucrările studenților anului 3 Grafică, grupa Atelier 6 de la UNArte – Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, reunite în cadrul expoziției de grafică intitulată „Cu creionul prin București(ul vechi)”.
„Desenând cu creionul (cu markere, acuarele, creioane colorate etc.) prin București a fost o temă la care ne-a obligat pandemia (grupă mare, nu se puteau aduna toată în atelier, unele teme ne-au dus în diverse locuri, la muzee de pildă, sau pe stradă).
Există încă arhitectură frumoasă în București, cândva un oraș cu mulți oameni înstăriți și case vechi și frumoase, cu stil și decorație.
Încă ferestrele păstrează ancadramente (observați câte case/blocuri noi nu au ferestrele marcate prin decorație în volum, nici măcar pervaze nu au!), intrările în locuințe sunt deosebite, fierul forjat din grilaje și garduri este o operă de artă pe cale de dispariție.
Mai înțelegem încă nevoia de frumos a locuitorilor acelui București? Sau ne mulțumim cu confortul modern și absența decorației? Sunt subiecte de reflecție.
Tot Bucureștiul acesta frumos e pe cale de dispariție. Merită să îl reținem în desen.
Ceea ce, cuminți, studenții anului 3 Grafică, grupa Atelier 6, au făcut. Desenând într-adevăr pe stradă, văzând orașul așa cum în alergătura diurnă nici nu îl mai vedeau. O parte din desene au fost transpuse de ei în gravură (acvaforte, acvatinta).
Au desenat singuri, dar mai ades în grup, împrietenindu-se cu orașul dar și între ei, realizând amintiri frumoase pentru mai târziu”, a afirmat conf. univ. Stela Lie, curator al expoziției care poate fi vizitată în perioada 12 ianuarie – 12 februarie 2022.