Conferința de joi despre identități române și aromâne

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe la Conferința de joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.30, susținută de scriitoarea Catia Maxim cu titlul „Identități române și aromâne. Destine de familii dăruite literaturii”. Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Coordonator conferințe de joi: Cătălin D. Constantin.

Atunci când unui scriitor i se oferă șansa să prindă între coperte destine de familii, contopite cu sufletul unui oraș precum București, cea mai intensă provocare este realizarea unei narațiuni verosimile, a unui epic îngemănat cu spiritul timpurilor descrise.
În acest periplu reactualizăm împreună, autor și cititori, povestea reală din care s-au întrupat o trilogie moscopoleană („Îngerii din Moscopole”), un roman politic, inspirat din rezistența românească anticomunistă („Altarul din Carcera Oarbă”) și un roman-document despre aromâni („Sipetul cu îngeri”).
Nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat însă fără generozitatea a două cititoare, Diana Coca-Cozma și Cristina Schmid, care au dăruit literaturii parte din sufletul lor la pachet cu povestea familiei lor
” – Catia Maxim.

Invitați: Elena Loreta Popa, Elena Granzulea, Vanghele Gogu, Dan Caramihai, Ioana Sandu, Alexandru Gica.

Bilet intrare: 10 lei.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.