Adresa: Bd. I.C. Bratianu nr. 2
Telefon: 0213. 156 858 (Secretariat)
Program de vizitare: Marţi – Duminică 10.00 – 18.00
E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
Program de lucru cu publicul ( secretariat): Luni- Joi 10:00- 15:00
Acces Metrou – Statia Universitate
R.A.T.B: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91
10 lei – tur complet – adulti
5 lei– tur complet – elevi, pensionari, studenţi, militari, grupuri organizate
6 lei – expoziţia Timpul oraşului – adulţi
3 lei – expoziţia Timpul oraşului – elevi,pensionari, studenţi, militari, grupuri organizate
5 lei – expoziţiile temporare – adulţi
2 lei – expoziţiile temporare – elevi, pensionari, studenţi, militari, grupuri organizate
15 lei – filmare, fotografiere de către turisti în interiorul muzeului
Intrare gratuită pentru preşcolari şi persoane cu dizabilităţi.
Muzeul Memorial C.I. și C.C. Nottara se mută din sediul de pe Bulevardul Dacia, nr. 105. Măsura este necesară întrucât clădirea nu mai corespunde normelor de conservare a obiectelor, iar colecția familiei Nottara nu mai poate fi deschisă publicului în această locație.
Clădirea a fost administrată de Muzeul Municipiului București în baza unui contract de închiriere, fără a fi proprietar al clădirii, în urma procesului de retrocedare intentat de către doi moștenitori ai Anei Nottara, fondatoarea muzeului.
Colecția familiei Nottara, alcătuită din piese de mobilier, cărți, partituri muzicale, sculpturi, diplome, premii și alte obiecte ce au aparținut actorului C.I. Nottara și fiului său, muzicianul C.C. Nottara, a fost donată de către soția celui din urmă, Ana Nottara, statului român, în 1956. Obiectele ce compun colecția se află în continuare în administrarea Muzeului Municipiului București.
Cei doi artiști aparțin unei vechi familii de origine greacă, cu rădăcini ce coboară 1000 de ani în timp, până în Bizanț. Însăși etimologia numelui – inițial Nottaras – ne vorbește despre faptul că strămoșii lor erau educați în tainele scrisului și literaturii, ajungând uneori oameni de seamă, așa cum a fost cărturarul Hrisant Nottara, patriarh al Ierusalimului la începutul secolului al XVIII-lea.
Colecția familiei cuprinde obiecte decorative, multe dintre acestea primite în dar de cei doi artiști de la studenții și colegii de breaslă, de la admiratori sau de la societățile teatrale și muzicale ale epocii. Portrete ale celor mai importanți actori români de la început de secol XX, discipoli și colegi ai actorului Nottara, precum Agatha Bârsescu, George Vraca, Elvira Popescu, Marioara Ventura, Constantin Tănase, Geo Barton, Jules Cazaban și Lucia Sturza Bulandra, întregesc pagini importante din istoria teatrului românesc.
Muzicianul C.C. Nottara a achiziționat, în călătoriile sale prin Europa, la Paris, Berlin sau Praga, obiecte valoroase, îmbogățind colecția familiei cu mobilier de artă stil Boulle și Ludovic al XVI-lea, instrumente muzicale, tablouri din perioada interbelică, statuete din bronz și marmură, vase din sticlă de Murano, Bohemia, Galle sau Daum Nancy, porțelan oriental, porțelan de Sèvres, Alt Wien și Napoli, sau covoare valoroase, precum cele de Belucistan.
După încheierea procesului de relocare, colecția va fi reorganizată, în vederea expunerii către vizitatori. În așteptarea redeschiderii, interacțiunea publicului cu obiectele colecției este făcută posibilă în mediul digital, prin intermediul turului virtual.