CERBUL CU STEA ÎN FRUNTE – ACTIVITĂȚI PENTRU COPII LA MUZEUL NICOLAE MINOVICI

În lunile iulie și august 2017, copiii au fost așteptați la un program creativ de educație culturală, propus de Asociația Artelier D, Proiecte pentru copii în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și desfășurat la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici. Proiectul educativ a fost divizat în două secțiuni, astfel:

Cerbul cu stea în frunte: copiii au explorat reprezentări de animale pe obiecte de artă, din muzeu cât și reprezentate pe fântâna aflată în parc. Au aflat poveștile unor animale întruchipate în piatră în sculptura populară românească. Prin intermediul teatrului de păpuși, au descoperit legenda Cerbului cu stea în frunte. În partea a doua a atelierului, pornind de la desene de pe pietrele de râu, au realizat colaje în tehnică mixtă.

Soarele și luna: Participanții au descoperit motive geometrice și cosmice pe obiectele și elementele de arhitectură din lemn. Au aflat care era semnificația porții, a gardului și băncii în lumea tradițională a satului. Au descoperit legenda Soarelui și Lunii, prin intermediul teatrului de păpuși. Au reprezentat motivele soarelui și lunii și au conceput propria poveste cu ele.