Casa Filipescu Cesianu – Noaptea Muzeelor

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19 mai 2018, orele 18:00 – 04:00

Acces: gratuit

Adresă: Calea Victorei nr. 151, sector 1

Site: http://muzeulbucurestiului.ro/casa-filipescu-cesianu.html

Facebook: https://www.facebook.com/CasaFilipescuCesianu/

EVENIMENTE SPECIALE:

Spectacolul „Zâmbiți, vă rog!” cu actorii Marius Bodochi și Irina Movilă, cu saxofonistul Cristian Soleanu și cu Constantin Urziceanu (clarinet), 18:00

Teatrul MASCA: Sticla – 20:00 – 20:40, 21:00 – 21:40, 22:00 – 22:40

Teatrul MASCA: Confucius – 20:20 – 21:00, 21:20 – 22:00, 22:20 – 23:00

Teatrul MASCA: Fior d’Amor în Bucuresci – 20:10 – 20:50, 21:10 – 21:50, 22:10 – 22:50

Spectacolul „Amor, mofturi și politică” cu Irina Movilă, Marius Bodochi, Vitalie Bichir, Dorin Enache, Vlad Brumaru, Lorena Sanda, Ana Dumitrescu și Mihnea Ghinea, 22:00

MUZEUL VÂRSTELOR

Muzeul Municipiului București a inaugurat la Casa Filipescu-Cesianu, în decembrie 2016, Muzeul Vârstelor – povestea fiecăruia dintre noi, de la copilărie la senectute. Este primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România.

Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute este o poveste atât despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.

Trăim şi înţelegem cu adevărat numai vârsta pe care o avem deși adunăm în «muzeul» personal prelungiri culturale ale generaţiilor mai vechi. Și în această moștenire primită, cu fiecare an trăit, adăugăm sentimente, întâmplări, proiecte.

Muzeul Vârstelor este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație.

Expoziția „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropozoomorfă – de la artă la identitate”

Tematica expoziției ”Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropo-zoomorfă – de la artă la identitate” a fost influențată de structura Colecției de Arheologie a Muzeului Municipului București, care deține o impresionantă varietate de figurine antropomorfe și zoomorfe, cea mai mare parte fiind încadrate în perioada neo-eneolitică, dar și o serie de piese aparținând epocii bronzului și celei de-a doua epoci a fierului (La Téne). Piesele provin din săpăturile arheologie desfășurate în preajma Bucureștiului la început de secol XX în așezările Boian-Gumelnița de la Vidra, Măgura Jilava, Chitila Fermă, Cernica, dar și cele mai târzii de la Cățelu-Nou sau Popești.

În afara programului Nopţii Muzeelor, pe 19 mai și 20 mai 2018, se poate vizita expoziția „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” (orele 10.00-18.00).

Parteneri ai evenimentului:

Teatrul MASCA

Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Evenimentul este inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, iar în țara noastră este coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Detalii despre evenimentul la nivel național aici: http://noapteamuzeelor.ro

Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă.

Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.

 

Mai multe detalii:

E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

Eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului București.