Muzeul Municipiului București are plăcerea de a vă invita joi, 24 octombrie 2024, începând cu ora 18:30, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), la conferința „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței”, susținută de dr. Nicoleta Bădilă și dr. Delia Bran, organizată în cadrul seriei „Conferințele de Joi de la Palatul Suțu”.
Evenimentul va marca, de asemenea, lansarea catalogului omonim, „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței”, printr-o scurtă prezentare care va evidenția rolul străzii Colțea în dezvoltarea infrastructurii culturale bucureștene.
Accesul la eveniment este gratuit.
Prezentările vor fi susținute de dr. Nicoleta Bădilă și dr. Delia Bran, co-autoarele catalogului, care vor discuta despre evoluția peisajului urban în arta românească și importanța infrastructurii urbane în sprijinirea artei și culturii.
Dr. Nicoleta Bădilă este muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Arheologie Preventivă și Istorie Bucureșteană. De profesie istoric de artă, ea are o teză de doctorat în istoria portretelor europene. Este expert acreditat în bunuri culturale cu semnificație artistică, portrete de secol XIX.
Dr. Delia Bran este muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Arheologie Preventivă și Istorie Bucureșteană. De profesie istoric de artă, ea are o teză de doctorat în politicile culturale din spațiul românesc. Este expert acreditat în bunuri culturale cu semnificație artistică, pictură românească de secol XX.
Coordonatorul Conferințelor de Joi: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin.
Acest eveniment face parte din seria de activități desfășurate în cadrul proiectului „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței”, derulat de Muzeul Municipiului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Partenerii proiectului includ Uniunea Arhitecților din România, Colegiul Național „Iulia Hașdeu”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, precum și Facultățile de Litere, Istorie și Geografie ale Universității din București.
Acest proiect nu reflectă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau pentru modul în care rezultatele acestuia sunt utilizate, acestea fiind în totalitate responsabilitatea beneficiarului finanțării.