Povești încondeiate – atelier online la Muzeul Nicolae Minovici

Povești încondeiate – atelier online la Muzeul Nicolae Minovici

Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Asociația Learning by Teaching și Editura Frontiera vă invită miercuri, 28 aprilie și joi, 29 aprilie 2021, ora 10.00, la atelierul online “Povești încondeiate”.

Pornind de la patrimoniul Muzeului Nicolae Minovici, dar și de la minunata poveste “Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco, vă propunem un atelier potrivit cu sărbătorile pascale care se apropie.

Vom începe atelierul prin a descoperi mai multe despre pasiunea unui medic de a colecționa obiecte de artă populară românească și despre muzeul pe care l-a creat în propria-i locuință aflată la marginea orașului. Vom afla apoi ce obiecte nu puteau lipsi de pe masa oamenilor de la țară, despre obiceiurile de Paște, precum și despre istoria încondeiatului de ouă. Vom “scotoci” în lada de zestre a miresei după povești neștiute. Vom citi împreună povestea “Recenka și ouăle de Paști”, iar la final vom realiza un experiment surpriză pentru care veți avea nevoie de: două jumătăți de ou, oțet/sare de lămâie, o varză roșie și două borcane.

Întâlnirea va avea loc online în cadrul expoziției permanente de la Muzeul Nicolae Minovici.

Cartea “Recenka și ouăle de Paști” ne este pusă la dispoziție de către partenerii noștri de la Editura Frontiera. Participanții la atelier vor putea cumpăra cartea cu 20% reducere pe baza unui cod pe care îl vom furniza în timpul evenimentului.

Vârsta: 7+

Taxă de înscriere: 25 lei/familie.

Desfășurare: online de la 10:00 -11.30, prin aplicația Zoom. Link-ul întâlnirii vă va fi trimis după confirmarea înscrierii și achitarea atelierului.

Înscrierea la eveniment este obligatorie și se face printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, precizând numele copilului, vârsta, și un număr de telefon la care puteți fi contactat/ă.

Numărul de locuri este limitat (maximum 15)