Ateliere online de benzi desenate. Descoperim povești din muzee / Februarie 2021

Ateliere online de benzi desenate. Descoperim povești din muzee
Muzeul Municipiului București îi invită pe copiii pasionați de benzi desenate să participe la atelierele online susținute de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu în zilele de 13 și 20 februarie, de la ora 11:00 la 12:30. Pe 13 februarie vom descoperi noi povești stelare la „Observatorul Astronomic Vasile Urseanu”, iar pe 20 februarie vom asculta muzică la gramofonul din colecția Casei Filipescu Cesianu – Muzeul Vârstelor.
Pe parcursul acestor activități săptămânale, Mihai va face împreună cu cei mici o călătorie în lumea benzilor desenate.
Rând pe rând va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. Astfel, micii artisti vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru realizarea unei benzi desenate.
La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi încurajați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului.
Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a inițiat multiple proiecte, precum Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice și Olimpiada de benzi desenate. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. Este co-organizatorul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) și curatorul seriei de expoziții „Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Suțu (MMB). http://mihaibd.blogspot.com/ ; https://comicsdidactic.ro/.
Vârsta: 7+
Desfășurare: de la 11:00-12:30, prin aplicația Zoom.
Taxa de înscriere este de 25 lei, în care intră și un bilet de vizitare a muzeului.
Înscrierea la eveniment este obligatorie și se face printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, precizând numele copilului, vârsta, și un număr de telefon la care puteți fi contactat/ă.
Numărul de locuri este limitat (maximum 15).