APEL LA PUBLICARE – REVISTA DE ARTĂ ȘI ISTORIA ARTEI

Muzeul Municipiului Bucureşti a lansat un ambiţios proiect editorial: Revista de Artă şi Istoria Artei. Aceasta este menită să valorifice, prin publicare, cercetarea în domeniul teoriei artei, istoriei artei româneşti/universale și restaurării patrimoniului. Astfel, Muzeul Municipiului București solicită contribuţii pentru publicarea celui de-al treilea număr al Revistei ce se dorește a deveni un spațiu de dezbatere ştiinţifică pus la dispoziția specialiştilor, deschis unui spectru larg de abordări, metode şi perspective, pentru studii ce valorifică cercetările din domeniile mai sus enunţate.

Vă invităm să publicați, în paginile revistei noastre, studii, articole, note, rapoarte de restaurare și recenzii asupra apariţiilor recente de literatură ştiinţifică de specialitate, cataloage de expoziții, fie în limba română, fie într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, italiană).

În speranţa stabilirii unor colaborări fructuoase şi de lungă durată, aşteptăm cu interes articolele dvs. originale şi inedite, la adresa de poştă electronică: pinacoteca@muzeulbucurestiului.ro până în ziua de marți, 01 septembrie 2020, în vederea publicării. Al treilea număr al revistei probabil urmează să fie lansat în cursul lunilor octombrie – noiembrie 2020, în cadrul celei de-a patra ediții a Simpozionului de Istoria Artei al Muzeului Muncipiului București, în speranța că activitatea se va desfășura în condiții optime.

Articolele finale nu trebuie să depășească 40.000 de caractere cu totul. Textele vor fi redactate în TNR 14, sistem de adnotare Harvard, spațiere un rând, aliniere Justify. Articolele vor fi însoțite și de un abstract + cuvinte cheie în limba engleză, precum și de lista indicilor bibliografici. Fotografiile vor fi trimise în format JPEG (300 DPI), în fişiere separate, indicându-se, totodată, locul în text unde să fie amplasate.

Autorii sunt rugaţi să trimită doar materiale/documente pentru care deţin dreptul de publicare (copyright).

Vă mai solicităm ca datele asupra autorului/autorilor să fie redactate după următorul model: nume, prenume, afiliere instituțională, adresă electronică – în josul paginii, ca primă notă de subsol, marcată astfel*.

După primirea lucrărilor, colegiul editorial își rezervă dreptul de a solicita autorilor efectuarea unor eventuale modificări, cu scopul clarificării textului sau al rezolvării unor probleme de tehnoredactare.

Numărul 1 și 2 al Revistei de Artă şi Istoria Artei pot fi consultate online pe site-ul Muzeului Municipiului București:

http://muzeulbucurestiului.ro/revista-de-arta-si-istoria-artei.html

Consiliul Științific

Președinte: Dr. Mihaela Varga, expert MCIN

Membri: Dr. Liliana Chiriac, Șef Secție Muzeul Colecțiilor de Artă, MNAR

Dr. Pavel Șușară, Istoric și critic de artă

Dr. Marian Constantin, expert MCIN

Alexandru Măciucă, Muzeograf, Muzeul Municipal ”Octavian Moșescu”, Râmnicu Sărat

Colegiul de redacție

Dr. Elena Olariu, Redactor şef

Dr. Liana Ivan-Ghilia, Redactor

Drd. Angelica Iacob, Șef Secție Artă

Drd. Ana Maria Măciucă