Școala de Vară la MMB 2021. AMINTIRI DIN COPILĂRIE – Program educativ pentru copii, la Casa Filipescu-Cesianu

Școala de Vară la MMB 2021
AMINTIRI DIN COPILĂRIE – Program educativ pentru copii, la Casa Filipescu-Cesianu
Muzeul Municipiului București și Asociația Artelier D invită copiii de 6-12 ani, în luna iulie 2021, la clubul de vacanță AMINTIRI DIN COPILĂRIE, un program educativ pentru copii care își propune să dezvolte creativitatea copiilor prin activități de educație non-formală și să stimuleze relaxarea în aer liber, în parcul Casei Filipescu-Cesianu.
Programul face parte din Școala de Vară la MMB 2021.
Clubul de vară AMINTIRI DIN COPILĂRIE, desfășurat în zile de vineri și sâmbătă în perioada 2-24 iulie, explorează prin joc, improvizație teatrală, lectură si artă, universul cărților „Harry Potter”, de J. K. Rowling, și al „Amintirilor din copilărie”, de Ion Creangă. Vom dau frâu liber fanteziei si vom cerceta universul magicului și al aventurii, pentru a stimula creativitatea si plăcerea lecturii. Participanții sunt încurajati să parcurgă volumele seriei „Harry Potter” și „Amintiri din copilărie”, ca să aprofundeze subiectele abordate. Lectura prealabilă nu condiționează participarea, dar participanții sunt invitați la lectură, pe parcursul programului, pentru a beneficia deplin de activitățile propuse.
Fiecare săptămană din cele 4 ale programului de vacanță AMINITIRI DIN COPILĂRIE este dedicată unei teme care va fi abordată prin activitățile desfășurate în vinerea și sâmbăta respectivă :
1. „Școala și cărțile”, vineri 2 iulie și sâmbătă 3 iulie 2021.
2. „Oameni și lucruri”, vineri 9 iulie și sâmbătă 10 iulie 2021.
3. „Jocuri și aventuri”, vineri 16 iulie și sâmbătă 17 iulie 2021.
4. „Geografie și natură”, vineri 23 iulie și sâmbătă 24 iulie 2021.
Programul este structurat în jurul unei serii săptămânale de 8 ateliere și jocuri, menite să ducă la asimilarea sau exersarea unor abilități și competențe, pornind de la cărțile care au inspirat acest club de vară: gândire critică, problematizare, exprimarea și argumentarea unor puncte de vedere personale, susținerea unui discurs public, folosirea expresivității vocale și corporale, stimularea creativității și îndemânării artistice:
În zilele de vineri 2, 9, 16 și 23 iulie 2021, de la ora 10.00 la 13.00:
10:00-10:45 – „Ghidul magic”, introducere în lumea ierburilor, creaturilor și cuvintelor magice.
11:00-11:45 – „Preferata mea”, participanții citesc sau povestesc un scurt fragment din volumele „Harry Potter” și „Amintiri din copilărie”.
12:00-12:30 – „Pașaport magic”, atelier de artă și îndemânare.
12:30-13:00 – „Jocuri”.
Calendar tematic „Jocuri”:
Vineri 2 iulie 2021 – „Jocuri de ieri”
Vineri 9 iulie 2021 – „Jocuri de azi”
Vineri 16 iulie 2021 – „Jucării”
Vineri 23 iulie 2021 – „Amintiri din copilăria mea”
În zilele de sâmbătă 3, 10, 17 și 24 iulie 2021, de la ora 10.00 la 13.00:
10:00-10:45 – „Dicționar de personaje și cuvinte – Cine e, ce înseamnă…?”. Scurte prezentări însotite de jocuri, ghicitori, concursuri.
11:00-11:45 – „Pălăria vrăjitorului”, atelier de improvizatie teatrală. Interpretăm personaje și situații; învățăm să ne folosim expresivitatea corporală și să comunicăm în public.
12:00-12:30 – „Casele de la Hogwarts”, dezbatere. În fiecare sâmbătă, la această activitate vom dezbate o temă inspirată de seria „Harry Potter” și „Amintiri din copilărie”, după calendarul de mai jos.
12:30-13:00 – Copiii și copilăria – Treasure hunt în expoziția Muzeul Vârstelor.
Temele dezbaterilor de sâmbătă:
Sâmbătă 3 iulie 2021 – „Cum te înțelegi cu ceilalți?”
Sâmbătă 10 iulie 2021 – „Lecții de prietenie de la Harry Potter”
Sâmbătă 16 iulie 2021 – „Dreptul la joacă și timp liber”
Sâmbătă 24 iulie 2021 – „Cum să fii fericit”
𝑁𝑜𝑡𝑎̆: Pe parcursul celor 4 săptămâni ale taberei de vară Amintiri din copilărie, la fiecare dintre atelierele de vineri și sâmbătă va fi abordat un subiect nou în cadrul temei propuse. In acest fel, participanții care se înscriu la întregul program vor putea aprofunda, din multiple perspective, universul literaturii lui Ion Creangă și J. K. Rowling.
Programul va fi susținut de Daniela Mișcov – educator cultural, de la Asociația Artelier D, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.
𝑃𝑙𝑎𝑡𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑟𝑒
Taxa pentru o zi este de 60 lei, iar pentru o săptămână (vineri și sâmbătă) – 120 lei. Pentru înscrierea la întregul program (cele 8 zile de activități) se aplică o reducere de 10%, astfel că taxa finală este, în acest caz, de 432 lei.
Plata se face în avans prin transfer bancar în contul RO12BTRLRONCRT0489498301, Banca Transilvania, pentru Daniela Mișcov, cu menționarea datei/datelor și numelui programului, cât și a numelui copilului care participă.
În caz de neparticipare, taxa achitată nu se restituie, ci se reeșalonează pentru altă dată convenită.
Confirmarea rezervării se face numai după achitarea taxei de participare în săptămâna transmiterii mesajului de rezervare. După expirarea acestui termen, rezervarea se anulează automat.
Mesajul de rezervare se transmite prin completarea formularului de pe site-ul artelierd.wordpress.com sau direct la adresa artelierd@yahoo.com. Nu se fac rezervări prin telefon sau prin intermediul platformelor media (Facebook).
Pentru buna desfășurare a programului, la sosire va fi semnat un regulament, prin care părinții și organizatorii își asumă un set de obligații reciproce. Programul se desfășoară în spații istorice, atât în parcul Casei Filipescu-Cesianu, cât și în interior, pentru care există reguli stricte de vizitare. Nu în ultimul rând, vom respecta regulile de igienă și siguranță utilizate în perioada pandemiei.
𝐿𝑜𝑐𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒
Programul are loc la Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151 (lângă Piața Victoriei), în parcul muzeului și în muzeu. În caz de vreme nefavorabilă, activitatea se mută în interior (în spațiul amenajat de la mansardă).
𝑅𝑒𝑐𝑜𝑚𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑒
Vă recomandăm să înscrieți copii care știu să citească și să scrie cursiv. Programul este inspirat și se bazează pe volume de literatură, care vor fi explorate inclusiv prin mijloacele scrisului și cititului.
𝑁𝑢𝑚𝑎̆𝑟 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚
La program pot participa un număr maxim de 10 copii.
Sari la conținut