• iulie 11, 2018 - 11:00

Oul năzdrăvan – Program educativ -interactiv la Muzeul de Artă Populară Dr Nicolae Minovici

Mie 11 iul. 11:00 – 12:00

38 - Soarele si luna.JPG

”Oul năzdrăvan” este un atelier de educație culturală care ne conduce în miezul unor simboluri tradiționale, care au inspirat creativitatea românească : oul și pasărea.

Conduși de un personaj sub forma unui ou năzdrăvan, vom explora jucăuș, colecția de ouă încondeiate și vase decorative.

Apoi vom asculta povestea ” Baba mânca ouă”, după ” Punguța cu doi bani”, de Ion Creangă, spusă prin intermediul teatrului de păpuși.

În ultima parte, dedicată creativității, vom picta simbolul oului și al păsării, în tehnica colajului.

”Oul năzdrăvan” este primul modul din cadrul programului ” Oul, strachina și divanul”, organizat la Muzeul de Artă Populară Dr Nicolae Minovici, care se derulează pe parcursul lunilor iulie-noiembrie 2018. Următoarele module vor fi : ” Strachina albastră”- despre vase de lut, olărit și rețete tradiționale ; și ”Divanul cu povești”- despre materiale de îmbrăcăminte și îndeletniciri casnice.

Realizat în parteneriat de către Asociația Artelier D și Muzeul Municipiului București, programul ”Oul, strachina și divanul” își propune să familiarizeze copiii de la 3 la 10 ani, cu patrimoniul Muzeului de Artă Populară Dr Nicolae Minovici și cu personalitatea doctorului Nicolae Minovici, întemeietorul său.

Prin povești, artă și activități educative, vom stimula curiozitatea copiilor față de tradițiile și artefactele românești. Vom explora arta populară în legătură cu tradițiile și muncile agrare.Vom afla care erau utilizările unor ingrediente precum porumbul și grâul la rețetele satului. Vom cerceta materiale precum lâna, inul, cânepa, lutul în cadrul unor îndeletniciri din societatea tradițională.

Programul este coordonat de Daniela Mișcov, educator cultural, și Despina Hașegan, specialist programe despre patrimoniu. Prima parte a programului, ”Căsuța cu legende românești”, a avut loc în vara anului 2017, cu aceeași echipă.

Activitatea durează o oră și jumătate și este adaptată grupurilor de vârstă.

Rezervările se fac la adresa artelierd@yahoo.com.

Taxa este de 10 lei/persoană.