A PATRA EDIȚIE A SALONULUI BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE

Muzeul Municipiului București organizează în perioada 7 iunie – 30 august 2017 cea de-a patra ediție a Salonului BD – Povești din București în Benzi Desenate, în mansarda Casei Filipescu – Cesianu (Calea Victoriei nr. 151).

În acest an vă invităm să descoperiți Bucureștiul de ieri și de azi azi, văzut prin ochii elevilor de la liceele cu predare în limba engleză: American International School of Bucharest. Îndrumați de profesorii de desen, alături de Mihai I. Grăjdeanu și Mădălina Corina Diaconu, elevii vor participa la concursul „Povești din București în Benzi Desenate”. Astfel, cele mai bune lucrări vor fi incluse în expunere și, ulterior, vor rămâne în colecția Muzeului Municipiului București.

Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate va include și autori români consacrați din domeniul benzilor desenate, pe care îi așteptăm să dea curs acestei invitații, conform informațiilor de mai jos. Totodată, în această perioadă se vor organiza ateliere de bandă desenată și desen, dar și alte activități precum prezentări de reviste și albume recente de bandă desenată românească, dar și proiecții de filme animate.

Invităm astfel autorii de bandă desenată să participe cu pagini BD care conțin imagini, personaje, întâmplări din București. Paginile/planșele de bandă desenată vor fi în format A3 și pot fi trimise după cum urmează:

– în format tif sau jpg la rezoluție 300 dpi, CMYK, la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (în atenția Mădălinei Diaconu);

– original sau print după original la sediul Muzeului Municipiului București (Palatul Suțu), în atenția Serviciului Relații Publice, Marketing, Proiecte Culturale – cu mențiunea: Salon BD ,,Povești din București în Benzi Desenate” 2017.
Data de limită de predare este 15 mai 2017.
Toți expozanții vor primi o diplomă de participare din partea Muzeului Municipiului București.

Pe durata salonului, autorii sunt invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată cu sau fără povești din București. Vă rugăm să trimiteți perioada în care ați dori să realizați aceste lansări sau prezentări (de reținut: lunea și marțea muzeul este închis) la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (în atenția Mădălinei Diaconu).

Proiectul este coordonat Mădălina Corina Diaconu, jurnalist Radio România Cultural și Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate.