5 LICEE – 5 MUZEE ( 2016)

5 Licee – 5 Muzee este un proiect educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale.

Proiectul şi-a propus să declanşeze în rândul tinerilor o campanie de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor, cât şi al profesorilor. Astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajaţi să continue proiectul. Până în anul 2016, la a noua ediţie, peste 2 000 de liceeni, din peste 40 de şcoli bucureştene, s-au bucurat de oportunităţile oferite de proiect.

Ediţia a noua se încheie în luna iunie 2016, înainte de finalul anului şcolar, cu un eveniment festiv de premiere. Scopul proiectului 5 licee 5 muzee nu este însă reprezentat de competiţie, ci de motivarea elevilor de a accesa instituţiile de cultură.

Tema vizitelor ghidate de anul acesta de la Muzeul Municipiului Bucureşti, care a stat la baza concursului online de cultură generală pentru liceeni, a fost „Istorii din cartier: Berceni – cultură și memorie”, activitățile desfășurându-se la Casa Filipescu-Cesianu, în cadrul expoziției „O incursiune în istoriile cartierului Berceni”.

Proiectul 5 Licee – 5 Muzee a fost organizat de Fundaţia ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăriei Municipiului Bucureşti şi a celor 5 muzee partenere, printre care se numără și Muzeul Municipiului Bucureşti.