„Bucureștiul poeților”. Ateliere în cadrul Școlii Altfel la Palatul Suțu

Bucureștiul poeților

Ateliere în cadrul Școlii Altfel la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București și Asociația Artelier D și Muzeul Municipiului București vă invită să participaţi în luna mai, în cadrul Şcolii Altfel 2024, la o serie de ateliere creative susținute de Daniela Mișcov, educator cultural la Palatul Suțu, în expoziția permanentă „Timpul Orașul”.

PROGRAMUL ATELIERELOR

Bucureștiul lui Eminescu. Atelier pentru elevi de gimnaziu și liceu. 16 și 30 mai 2024

În cadrul atelierului rememorăm itinerariul poetului prin Capitală: locuri unde a stat, unde a lucrat sau a socializat, unele dintre acestea evocate subtil în poezia sa.

Descoperim obiceiuri și lucruri caracteristice vremii sale: moda și reuniunile mondene, scrisul cu pana și cărțile epocii, presa scrisă, aparatul de fotografiat, portretele.

În partea a doua a doua a atelierului, realizăm o creație grafică despre „Bucureștiul nostru” cu mâncăruri, coafuri, sporturi, suveniruri de azi.

Cu motanul  Arpagic, prin Bucureștiul comunist. Atelier pentru preșcolari și clasele primare. 15 și 29 mai 2024

În cadrul atelierului descoperim prin intermediul versurilor Anei Blandiana și al caricaturilor lui Mihai Stănescu cum arăta orașul și cum se trăia în perioada comunistă (1950-1989), aflăm despre penuria alimentară, lipsa libertăților, despre Securitate și locuințele provizorii. Învățăm despre conceptele de absurd și despre importanța libertății.

În partea a doua a atelierului facem un colaj intitulat „Cu motanul Arpagic prin orașul meu” după modelul artistului Ion Bârlădeanu, cu tăieturi din reviste de azi.

Pentru atelierul  „Bucureștiul lui Eminescu”: locuri disponibile doar cu programare (max. 2 clase/ zi) în datele de 16 și 30 mai 2024, în intervalul 10.00-14.00.

Pentru atelierul  „Cu motanul  Arpagic, prin Bucureștiul comunist”: locuri disponibile doar cu programare (max. 2 clase/ zi) în datele de 15 și 29 mai 2024, în intervalul 10.00-14.00.

Cadrele didactice interesate se pot înscrie prin emal la educatie@muzeulbucurestiului.ro.

Durata atelierelor: o oră și jumătate sau o oră (fără activitatea creativă din final).

Taxa:    

Varianta o oră și jumătate: 35+bilet de acces la muzeu.

Varianta o oră: 30+bilet acces la muzeu;

Însoțitorii achită, de asemenea, taxa de participare.

Sari la conținut