„Ca sarea-n bucate”
Traseu tematic dedicat copiilor pentru vizitarea expoziției „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn”, de la Palatul Suțu
Muzeul Municipiului București lansează proiectul educativ – „Ca sarea-n bucate”– un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn”, de la Palatul Suțu.
Traseul îi invită pe copii să exploreze secretele fascinante ale civilizației sării și să afle cunoștințe prețioase despre istoria, importanța și utilizările acestui ingredient esențial în gastronomie și nu numai. Cum se extrăgea sarea acum mii de ani, cum arătau uneltele din lemn și din bronz, care sunt tehnicile tradiționale de conservare prin sărare? De ce se războiau oamenii pentru „aurul alb” și cum a ajuns sarea să fie o „monedă”? Are sarea proprietăți supranaturale? Cum de există atâtea expresii „sărate” în limba română? Iată o mulțime de întrebări care nu vor rămâne fără răspuns.
Dacă vreți să testați și voi acest traseu, vă invităm să vizitați expoziția de la Palatul Suțu deschisă până pe data de 29 octombrie 2023.
Traseul poate fi completat în circa 40 de minute sub îndrumarea unui adult și poate fi ridicat de la Palatul Suțu, în expoziție (este gratuit), sau descărcat de pe site-ul #MMB aici -> DESCARCĂ TRASEUL.
Categoria de vârstă: 7+