• mai 05, 2018 - 11:00

Lansarea cărții de activități pentru copii „București – un oraș pentru fiecare” la Palatul Suțu

Sâm 5 mai 11:00 – 13:00

Bucuresti un oras pentru fiecare

În ziua de sâmbătă, 5 mai 2018, ora 11.00, copiii sunt așteptați la Palatul Suțu pentru a participa la un eveniment care le este dedicat: lansarea cărții de activități pentru copii „București – un oraș pentru fiecare”.

Cartea de activități pentru copii propune o incursiune în oraș dintr-o perspectivă inedită, respectiv a urbanismului exemplificat prin picturi din colecția Pinacotecii Municipiului București. Povestim despre stiluri în arhitectura bucureșteană, despre spațiul public, despre străzi, transport sau natură în oraș într-o manieră prietenoasă și activă. Astfel, copiii sunt invitați să descopere orașul contemporan prin comparații cu orașul vechi, ilustrat prin informații și peisaje urbane.

Copiii pot afla, de exemplu, cum arăta Piața Romană la sfârșitul secolului al XIX-lea, apoi sunt rugați să realizeze o fotografie a acesteia pentru a o insera în carte folosind tehnica colajului. Evident, observând schimbările intervenite.

Evenimentul de lansare presupune o vizită în expoziția care a inspirat apariția cărții, respectiv București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri”, prezentarea volumului și un atelier de lucru pornind chiar de la cerințele din carte.

Vârsta recomandată: copii de 8-12 ani.

Participarea se face pe bază de înscriere la: angelica@muzeulbucurestiului.ro sau 0786.410.040

Volumul a fost publicat la Editura Muzeului Municipiului București 2017.

Autori: Angelica Iacob, Alexandra Zbuchea

Cu sprijinul: Mihaela Murgoci, Eliana Radu

Fotografii: Cristian Oeffner Oprea

ISBN 978-606-8717-23-4