• martie 15, 2018 - 18:30

Conferința „Realități și psihanaliză” la Palatul Suțu

Joi 15 mart. 18:30 – 19:30

afis conf 15 martie

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită în ziua de joi, 15 martie 2018, ora 18.30, la Conferința „Realități și psihanaliză” cu Alfred Dumitrescu.

Coordonare conferințe: Cătălin D. Constantin

Realitate și Psihanaliză

Conferința “Realitate și Psihanaliză” își propune să pună în contact publicul cu un mod de a gândi raportul nostru cu realitatea înconjurătoare propriu demersului psihanalitic, prin folosirea unei analogii cu diversele perspective asupra realității pe care le oferă pictura. La fel cum pictorul oferă publicului o perspectivă asupra realității determinată nu doar de propria viziune, ci și de curentul artistic căruia i se afiliază, psihanalistul, dincolo de particularitățile sale personale, este purtătorul unui mod de gândire specific, a unor modalități de înțelegere a lumii interioare și a raportului acesteia cu lumea din afară, care se ancorează în conceptele fundamentale ale disciplinei sale. Două dintre aceste concepte vor fi puse în lumină în cadrul acestei conferințe într-o manieră deopotrivă provocatoare și inteligibilă.

Alfred Dumitrescu este psiholog, absolvent al Universității din București (1989). „Am mai bine de 30 de ani de practică clinică, dobândită în cabinetul de consultație prin practicarea psihoterapiei psihanalitice individuale, de cuplu și de grup. Pe lângă activitatea clinică am desfășurat permanent, în ultimii 25 de ani, și o activitate didactică și formativă, fie în mediul universitar, fie în cel asociativ (Societatea Romana de Psihanaliză, Fundația Româno-Olandeză de Psihoterapie Psihanalitică, Asociația Română de Psihanaliză de Cuplu și Familie) fiind titular al unor seminarii și cursuri de formare și supervizor pentru cei aflați în formare în cadrul acestor instituții. Până în urmă cu câțiva ani, în paralel cu activitatea clinică și formativă, am activat aproape două decenii și în domeniul cercetării de marketing, domeniu care mi-a oferit o perspectivă diferită față de cea pur clinică asupra relației individului cu dimensiunea economică a realității înconjurătoare.”

Evenimentul este parte din seria de conferințe organizate în zilele de joi.

Intrarea: 10 lei. În preț este inclusă vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.

Următoarele conferințe:

Joi, 22 martie 2018, ora 18.30, Conferința „Arhipeleagul Bucureștilor” cu Vintilă Mihăilescu

Joi, 29 martie 2018, ora 18.30, Conferința „Vindecări Miraculoase – Marius Bunescu” cu Simona Predescu, expert restaurator pictură și Ioan D. Popa, şef Secţie Restaurare – Conservare, Muzeul Municipiului București

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.