Ziua Porților Deschise pe șantierul arheologic Sultana-Malu Roșu

Luni, 13 august, începând cu ora 10:00, pe șantierul arheologic Sultana-Malu Roșu, comuna Mânăstirea, județul Călărași va fi Ziua Porților Deschise (Ediţia a XVI-a), la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să fie la curent cu cele mai interesante descoperiri.

Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea.

În intervalul 10:00 – 13.00, cei interesați pot vizita şantierul arheologic și pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta.

Cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (Ediţia a IX-a), în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind arhitectura preistorică, ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea cochiliilor de bivalve.
Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului București și Muzeul Dunării de Jos Călărași, cu sprijinul Primăriei Comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi) și a Asociaţiei Române de Arheologie, precum și cu participarea unor specialiști din Universitatea din București, Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București.

Proiectul este finanțat de Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Municipiului București și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Dezbaterea se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, com. Mânăstirea, jud. Călărași, începând cu ora 10:00.

Muzeul Național de Istorie a României
Secţia Relaţii Publice: tel. 0213158207, int.1008 sau 1015, e-mail: pr.mnir@gmail.com

Sit arheologic Sultana-Malu-Roșu
Persoană de contact: Cătălin Lazăr
tel. 0757034070, e-mail: lazarc@arheologie.ro

Muzeul Municipiului București
Persoană de contact: Theodor Ignat
Tel. 0724111009, e-mail: theodor_ignat@yahoo.com

Muzeul Dunării de Jos Călărași
Persoană de contact: Valentin Parnic
tel. 0721022631, e-mail: vgumelnita@yahoo.com

Alte informații:
http://sultana-archaeology.ro, https://www.instagram.com/sultanaarchaeology/, www.mnir.ro,
http://muzeulbucurestiului.ro/, http://mdj-calarasi.ro, www.arheologie.ro, http://twitter.com/MNIR_,
https://www.facebook.com/MNIRpage, https://www.facebook.com/Sultana-Archaeology,
https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/, http://arheologie.ro, https://www.facebook.com/muzeuldunarii.calarasi/, https://www.facebook.com/Asociaţia-Română-de-Arheologie/