Înscrieri la Competiția internațională online “YOUTH OF MUSIC” 2021

Tineri muzicieni între 14 și 30 de ani se pot înscrie la competiția internațională online “YOUTH OF MUSIC” 2021

Muzeul Municipiului București, împreună cu Asociația MuseArt, anunță lansarea Competiției Internaționale online ”Youth of Music 2021”, dedicată tinerilor muzicieni, elevi, studenți sau tineri profesioniști activi în domeniul muzicii clasice. Sunt admiși candidații cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani. Termenul limită de înscriere este 15 aprilie 2021.

Competiția se adresează tuturor categoriilor de instrumentiști, precum și artiștilor lirici. Câștigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum și recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului București.

Având în vedere provocările întâmpinate de artiștii de toate vârstele în ultimul an, dar și dorința de a încuraja și cultiva dragostea pentru muzică și artă a tinerilor, Muzeul Municipiului București, împreună cu Asociația MuseArt, au luat decizia de a lansa Competiția Internațională online ”Youth of Music 2021” (București, România).

Competiția este dedicată tinerilor muzicieni pentru categoria solo, cu scopul de a încuraja talente excepționale, oferind în același timp posibilitatea de a concerta într-un context extrem de difcil. În afara premiilor în bani, acest concurs oferă șansa de a îi prezenta pe tinerii muzicieni, aflați la început de drum, unei largi audiențe online. În același timp, prin acest demers se aduce în atenția iubitorilor de muzică și frumos de pretutindeni patrimoniul cultural extraordinar aflat în grija Muzeului Municipiului București.

Competiția se va desfășura online, perioada de înscriere fiind 1 martie – 15 aprilie 2021. Aceasta este organizată pe trei categorii de vârstă:

  • Categoria I, deschisă tinerilor muzicieni (elevi) cu vârste între 14 și 18 ani;
  • Categoria a II-a, destinată muzicienilor cu vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani;
  • Categoria a III-a, adresată muzicienilor aflați la început de carieră, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani.

Concursul îi invită pe toți tinerii activi în domeniul muzicii clasice, aflați în căutarea unei scene, să participe la acest concurs aflat la prima ediție. Aplicațiile sunt online și constau în trimiterea unor înregistrări video, cu repertoriul la libera alegere a candidatului, postate pe platforma Youtube.com. Detaliile se găsesc pe site-ul: https://www.museart-academy.com/

Juriul prezidat de celebrul violonist Alexandru TOMESCU, este alcătuit din Liliana Staicu, Directorul Orchestrelor Naționale Radio, Radio România Muzical, pianista Verona Maier, Prorector al Universității de Muzică București, Dirijorul și Managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene Alexandru Mija, precum și pianista Sînziana Mircea, care este în același timp coordonatoarea proiectului în calitate de Președintă a Asociației MuseArt, și directorul Muzeului Municipiului București, Dr. Adrian Majuru.

”Anul 2020 mi-a oferit ocazia să reflectez încă o dată la provocarea de a alege să devii muzician. A fost un an foarte greu, care ne-a arătat însă tuturor cât de importantă este solidaritatea în astfel de vremuri. Acest concurs este o formă de solidaritate cu toți aceia care au decis să își urmeze vocația de a deveni muzicieni, chiar și în aceste vremuri pline de incertitudine. Este un semn profund de prețuire și o adâncă reverență în fața lor, pentru puterea de a își urma visul. În același timp, este o încercare, chiar dacă la o scară foarte mică, de a oferi speranță, de a oferi tinerilor o scenă îmbrăcată în haina de gală a palatelor din București. Este modul nostru de a spune “mulțumesc” tuturor tinerilor muzicieni care nu au renunțat la aspirațiile lor, care nu au încetat să spere și să muncească din greu pentru a-și îndeplini visul. Muzica, la fel ca și tinerețea, înseamnă speranță, bucurie, iubire și frumos. Înseamnă visare! Acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea unor parteneri de excepție, precum Muzeul Municipiului București – domnul director Adrian Majuru și membrii juriului, mari personalități ale lumii muzicale, cărora doresc să le mulțumesc din suflet pentru generozitatea cu care au răspuns acestei invitații”, a spus pianista Sînziana Mircea, președinta Asociației MuseArt.

Recitalurile de gală ale câștigătorilor vor fi înregistrate și difuzate online în luna mai a anului 2021, pe canalul de Youtube și paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului București, precum și pe paginile Asociației MuseArt.

Detalii despre concurs se regăsesc aici: https://www.museart-academy.com/regulament-concurs

Despre Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București este un muzeu pavilionar în București, reunind 9 muzee și case memoriale în prezent deschise vizitatorilor. Din MMB fac parte – Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Victor Babeș, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck și Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei. MMB este un centru informațional, cultural și educațional, un centru activ al unei rețele de organizații. Muzeul este un punct de reper pentru comunitățile culturale din București, precum și pentru mediul academic și științific.

Despre Asociația MuseArt​

Asociația MuseArt este un ONG cultural român înființat în 2013 care își propune să sprijine dezvoltarea carierei tânărului muzician la nivel național și internațional. Președintele Asociației MuseArt este pianista Sînziana Mircea.

https://www.museart-academy.com/

www.sinziana-mircea.com