Workshop „Educația culturală. Versiunea de pandemie”, Conferința de Marketing Cultural, Ediția a VII-a

 

Workshop „Educația culturală. Versiunea de pandemie”, Ediția a VII-a

5 noiembrie 2020, Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151)

 

Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Institutul Național Pentru Cercetare Formare Culturală, vă invită la workshop-ul „Educația culturală. Versiunea de pandemie”, care se va desfășura joi, 5 noiembrie 2020, în intervalul orar 13.00 – 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151).

Întâlnirea face parte din seria conferințelor de marketing anuale organizate de Muzeul Municipiului București, începând din anul 2014. Dat fiind contextul actual, am decis ca ediția din acest an să se desfășoare sub forma unui workshop, cu un număr restrâns de participanți, respectând toate regulile sanitare speciale în vederea prevenirii răspândirii SARS-CoV-2.

Criza globală provocată de SARS-CoV-2 a avut și va avea un impact fără precedent asupra instituțiilor și asociațiilor culturale din întreaga lume. Pentru a înțelege mai bine situația din ultimele luni cu care acestea s-au confruntat, au fost făcute studii care să documenteze și să analizeze impactul economic, precum și oportunitatea revizuirii strategiilor. În aceste condiții restrictive, instituțiile de cultură din România (și nu numai) au apelat la mediul digital într-un ritm galopant.

Workshop-ul „Educația culturală. Versiunea de pandemie” pornește de la următoarele întrebări: Digitalizarea activităților de educație culturală este o soluție viabilă pe termen lung? Cum ați făcut față stării de urgență? Ce activități creative ați propus? Ce va urma?

Specialiștii interesați să susțină o prezentare în cadrul workshop-ului pornind de la tema propusă sunt rugați să trimită titlul prezentării până pe data de 22 octombrie 2020, la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Fiecare participant va avea 15 minute la dispoziție pentru susținerea prezentării.

Publicul va avea acces ulterior la înregistrarea discuțiilor din cadrul workshop-ului pe canalul de youtube al Muzeului Municipiului București.