VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI – ȘCOALĂ DE VARĂ PENTRU COPII LA CASA FILIPESCU-CESIANU

Copiii au fost așteptați la cea de-a treia ediție a școlii de vară organizate de Muzeul Municipiului București. Activitățile s-au desfășurat la Casa Filipescu-Cesianu, în intervalul 5 iulie – 26 august 2017.

Timp de opt săptămâni, de miercuri până sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 12:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu au avut loc activități educative cu tematică variată, desfășurate în special în aer liber, într-un spațiu prietenos și inedit. Atelierele au fost concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Zilele de miercuri au fost dedicate workshop-urilor de realizare de hârtie manuală coordonate de Atelier Papelier (vârsta recomandată: 6 – 12 ani), în zilele de joi membrii Asociației Redescoperă Istoria au realizat „Orele de istorie vie” (vârsta recomandată: 7 – 12 ani), iar în zilele de vineri participanții au descoperit expozițiile permanente găzduite de Casa Filipescu-Cesianu: „Muzeul Vârstelor” și „În apropierea sfinților: frescele Mănăstirii Văcărești” (vârsta recomandată: 6 – 12 ani).

Zilele de sâmbătă au fost dedicate atelierelor de bandă desenată organizate în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București în benzi desenate” (vârsta recomandată: 6 – 12 ani).