Vă așteptăm în vizită la Vila Dr. Nicolae Minovici

Extraordinară atmosferă marți seară, la Vila cu clopoței! Le mulțumim tuturor participanților care au venit, alături de noi, pentru a omagia personalitatea Dr. Nicolae Minovici, exact în ziua în care s-au împlinit 150 de ani de la nașterea sa!

Postăm pe site aceste imagini de la evenimentul pregătit de Muzeul Municipiului București: vernisajul expoziției „«Vila Dr. Nicolae Minovici»: Restitutio II”, vernisajul expoziției temporare „Artă și antropologie. Reverberații ale concepției raineriene în studiul omului”, lansarea volumului „Minovici – O Sută de Ani de Pionierat 1850-1950” (volum colectiv, Editor – Dr. Adrian Majuru, Colaborator – Dr. Octavian Buda, Editura Muzeului Municipiului București 2017), precum și a albumului filatelic „Nicolae Minovici, pionier al medicinei sociale – 150 de ani de la naștere”, un produs unic dedicat lui Nicolae Minovici și familiei sale, albumul fiind însoțit și de o medalie aniversară.

Imaginile ne vor rămâne amintire, cuvintele rostite un balsam pentru suflet atunci când ne vom gândi la ceea ce au făcut înaintașii noștri pentru noi.

Mulțumim tuturor participanților care au venit aseară, alături de noi, pentru a omagia personalitatea Dr. Nicolae…

Publicată de Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu pe Miercuri, 24 Octombrie 2018

Dr. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, Cristian-Vasile Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Dr. Cristian Curcă, directorul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, Dr. Cristiana Glavce, de la Institutul de Antropologie „Francisc I Rainer”, Dr. Octavian Buda, UMF „Carol Davila”, Dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, Maria-Manuela Catrina, secretar de stat, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Cristina Popescu, director general Romfilatelia sunt cei care au evocat personalitatea Dr. Nicolae Minovici, cel care ridica în anul 1906, vila «Vila neodihnei» sau «Vila cu clopoței», cum mai este cunoscută, care se înfățișează acum, restaurată complet, în adevărata ei splendoare.

Alte amănunte despre întregul eveniment se pot citi aici:

Secretele Vilei cu clopoței se dezvăluie publicului

Vernisajul expoziției „Artă și antropologie. Reverberații ale concepției raineriene în studiul omului”

Restaurată complet, Vila Minovici revine în circuitul muzeal

Album filatelic : „Nicolae Minovici, 150 de ani de la naștere”

Renașterea unui muzeu. Vila Minovici va fi redată integral publicului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *