„Toamnă muzicală” la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București vă invită luni, 9 septembrie 2019, de la ora 19.00, la concertul intitulat „Toamnă Muzicală”, pe care îl puteți asculta la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), în cadrul MUSEICORUM 2019, proiect asociat Festivalului Internațional George Enescu.

Două voci de excepție se vor îmbina armonios, iar publicul va avea ocazia să le asculte cântând împreună pe soprana Arlinda Morava și mezzosoprana Adriana Alexandru. Alături de cele două soliste, la pian se va afla Georgiana Diaconescu, iar la clarinet Gheorghe Constantinescu.

Programul pregătit pentru astăzi este atrăgător: Habanera de Georges Bizet, Opera Carmen; Soupir de George Enescu; Dar de anul nou, George Enescu; Aria Ziței, Paul Constantinescu, Opera „O noapte furtunoasă”; Aria lui Spiridon, Paul Constantinescu, Opera „O noapte furtunoasă”; Duetto buffo di due gatti, Gioachino Rossini; Barcarolle de Jacques Offenbach din opera „Les Contes d’Hoffmann”; I feel pretty, Aria Mariei, West side story, Leonard Bernstein; Măi bărbate fii cuminte, Achim Stoia; Elegia, Ernesto Cavallini (clarinet, pian); Dorul, Ciprian Porumbescu.

Arlinda Morava – Soprană. S-a născut în Tirana, Albania, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București și are un masterat în canto de operă în Elveția. Colaborează cu toate tipurile de instituții culturale de stat din România și Albania, este laureată a multor concursuri naționale si internaționale. A întreprins turnee în marile orașe din România, dar și din străinatate. A susținut recitaluri pe scena Royal College din Londra și în alte orașe europene, sub bagheta unor dirijori de renume. Din repertoriul său fac parte arii de opere, operete, lieduri, lucrări religioase, lucrări de compozitori contemporani, piese folclorice romanești și albaneze.

Adriana Alexandru – Mezzosoprană. S-a născut în orașul Craiova, a studiat pianul la Liceul Dinu Lipatti și Academia de Muzică București unde a studiat canto avându-le profesoare pe doamnele Maria Slatinaru și Arta Florescu. A fost, pe rând, solistă a Teatrului Liric Craiova, a Operei Naționale din București. A interpretat pe mari scene ale lumii din Austria, Japonia, China, Olanda, Italia, Thailanda, fiind extrem de apreciată de public.

Bilet de intrare – 20 lei. Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București