„Tainele Olăriei Preistorice” – Ateliere de Olărit la Muzeul George Severeanu

Muzeul George Severeanu invită copiii cu vârste între 7 și 14 ani să participe în lunile iulie și august la activitatea „Tainele olăriei preistorice”.

Vasile Opriș, Elena Gavrilă și Adriana Roșca, coordonatorii proiectului, propun o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul.

Inspirați de obiectele din colecția doctorului George Severeanu, vase și figurine din lut care au între 7500 și 3500 de ani vechime, participanții descoperă diverse tehnici de modelaj din trecut, decorează obiectele prin incizii sau pictură și apoi participă la arderea acestora în cuptor. La final, fiecare mic olar pleacă acasă cu propriile creații.

Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descriere.

Pentru înscrieri și detalii, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, cu precizarea activităților la care doresc să participe copiii. Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile.

Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 10 lei/copil/etapă.

În luna iulie, atelierul este structurat în două etape, a câte două ore fiecare, în zile diferite, după cum urmează:

Modulul I (10 și 12 iulie)

Miercuri 10 iulie, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.

Vineri 12 iulie, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).

Modulul II (17 și 19 iulie)

Miercuri 17 iulie, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.

Vineri 19 iulie, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).

Și în luna august, cei mici vor mai avea șansa de a descoperi tainele olăritului, înscriindu-se la cele două ateliere programate pentru joi, 8 august și vineri, 9 august, ora 10.00-12.00.