Simpozion de Istorie și Patrimoniu Urban, ediția a V-a

VA URMA ÎN NOIEMBRIE 2019

CASA FILIPESCU-CESIANU (CALEA VICTORIEI 151)

SIMPOZION DE ISTORIE ȘI PATRIMONIU URBAN, EDITIA A V-A

Muzeul Municipiului București organizează URBANITAS – Simpozion de Istorie și Patrimoniu Urban, ediția a V-a, care va avea loc în perioda 7-8 noiembrie 2019 la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).

URBANITAS cuprinde și integrează, pe lângă istorie și muzeografie, celelalte domenii ale studiilor urbane: arhitectura, urbanismul, sociologia, antropologia, geografia, studiile culturale etc.

În anul în care se împlinesc 30 de ani de la Revoluția Română din 1989, propunem ca subiectele comunicărilor să abordeze teme legate de evenimentul amintit (cauze, desfășurare, efecte și consecințe în perioada 1990-2019). Sunt de asemenea de interes și studii care au în centru revoluția în diverse perioade ale istoriei, văzută ca un ansamblu de transformări rapide ale structurilor sociale, economice, culturale sau politice.

Prin acest simpozion anual, Muzeul Municipiului București pune la dispoziţia specialiștilor o platformă de prezentare a ultimelor cercetări din domeniu și facilitează comunicarea la nivel naţional și internațional.

Specialiștii interesați să susțină o prezentare în cadrul simpozionului sunt rugați să trimită o propunere de lucrare pȃnă la data de 30 septembrie 2019. Propunerea va include titlul lucrării și un rezumat de maxim 500 de cuvinte. Acestea se vor transmite prin e-mail către adresa: vasile.opris@muzeulbucurestiului.ro. Comunicarea susţinută în cadrul simpozionului va putea fi publicată în Revista URBANITAS a Muzeului Municipiului Bucureşti.

După confirmarea participării, vom reveni cu date suplimentare.