Programe pentru elevi de liceu și gimnaziu susținute de Asociația ArtCrowd

Programe pentru elevi de liceu și gimnaziu susținute de Asociația ArtCrowd

Asociația ArtCrowd vă propune pornind de la expoziția permanentă de la Palatul Suțu intitulată Timpul orașului următoarele tipuri de programe, atât în română, cât și în engleză :

1. Smoke and Mirrors/Fum și oglinzi la Palat

Clasele 11-12, 1h 30′

Oare ce este propaganda? Când a fost aceasta folosită cel mai puternic de către o conducere politică? Unde o regăsim și astăzi? Ce efecte are aceasta și cum o putem conștientiza și poate combate? Vă propunem un atelier despre propagandă ca mecanism al puterii, fie politice fie comerciale. După ce vizităm săli relevante ale expoziției permanente ”Timpul orașului”, discutăm și analizăm împreună aspecte ale propagandei regimului comunist, iar apoi explorăm împreună metode de recunoaștere a diferitelor tipuri de propagandă, inclusiv a celor din rețelelor sociale. Atelierul dezvoltă gândirea critică și cunoștințele de istorie recentă.

2. Then and Now- Arhitectura orașului nostru în timp și spațiu

Clasele 9-10, 1h 30′

Cum reacționăm la efectele timpului asupra noastră? Cum percepem timpul individual sau colectiv? Care sunt reprezentările care ne vorbesc cel mai mult despre timpul trecut? Oare orașul ne vorbește despre timpul pe care l-a trăit înaintea noastră? Lucrând cu aparatul foto al telefonului mobil, elevii își crează autoportrete pe care apoi le prelucrează pentru a se plasa într-un anumit moment istoric alături de monumente arhitecturale din București.

Atelierul dezvoltă cunoștințele despre portret, compoziție artistică și arhitectură.

3. Supersize me/Mai mare, mai frumos, mai important

Clasele 7-8, 1h, 30′

Știți ce este un cult al personalității și când a apărut acest termen? Cum ar fi oare dacă ne-am crea propriul cult al personalității? Ne-am simți mai puternici, mai mari, mai importanți? Dar dacă am crea un cult al unei valori, credințe sau idei? Cum ar arăta reprezentarea vizuală a acesteia? Reprezentarea sa i-ar convinge oare pe ceilalți? Împreună vom crea imagini supradimensionate a unor valori, credințe sau idei folosind tehnica colajului și o vom prezenta grupului discutând posibila sa utilitate.

Atelierul dezvoltă gândirea critică și capacitatea de a reprezenta vizual o idee abstractă.

4. Pionierii printre noi?

Clasele 5-6, 1h 30′

Cum era oare să fii pionier? Se poate compara cu forme de organizare ale altor timpuri și chiar a timpului prezent? După ce vizităm săli relevante ale expoziției permanente ”Timpul orașului”, discutăm și analizăm împreună aspecte ale organizării de tineret a regimului comunist, iar apoi ne gândim la forme de organizare socială din viața noastră de zi cu zi și la rolul pe care acestea le îndeplinesc. Cu ajutorul unor imagini din Palatul Suțu vom re-crea mișcări și exerciții fizice utilizate în perioada pionierilor, pentru ca în final să creăm propria noastră coregrafie de grup.

Atelierul dezvoltă gândirea critică, abilitățile motorii, abilitățile de lucru în echipă și cunoștințele de istorie recentă.

Tarif ateliere licee și gimnazii: 25 lei/ elev.

Participare: minim 10 copii, maxim 30

Programul are o durată de 1h 30′ și se desfășoară la Palatul Suțu.

Înscrierile se fac printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Cercetăm microscopul lui Victor Babeș și aflăm despre bacteriile și virușii pe care i-a descoperit. Învățăm despre bacteriile bune și cum să ne apărăm de viruși. Privim imagini ale ființelor invizibile, mărite de 600 000 ori- virușii gripei, ai infecțiilor respiratorii și herpesului. Desenăm viruși imaginari cu rol pozitiv.

Programul are o durată de 60 de minute și se desfășoară la Muzeul Victor Babeș.

Persoană de contact – Daniela Mișcov, 0739 661 473.

Înscrierile se fac printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Categoria de vârstă: 6 – 14 ani. Taxă participare: 25 lei/elev, cadrele didactice însoțitoare au gratuitate.

Sari la conținut