Proiectul „5 licee, 5 muzee” 2018

Situația socială actuală și contextul educațional românesc fac ca educația nonformală să capete o importanță esențială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale.

În acest sens, ECDL ROMÂNIA împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria Municipiului București precum și 5 muzee din București au continuat proiectul “5 licee-5 muzee”- ediția a XI-a, un program cultural dedicat elevilor de liceu, prin care se dorește încurajarea participării tinerilor la manifestări culturale prin declanșarea unei „epidemii sociale” în rândul acestora de vizitare a muzeelor, sub formă unui concurs între 5 licee din București.

Liceele selectate pentru participare în proiect au fost:

– COLEGIUL TEHNIC DE ARHITECTURĂ ŞI LUCRĂRI PUBLICE „I. N. SOCOLESCU”

– COLEGIUL NAŢIONAL „EMIL RACOVIŢĂ”

– LICEUL TEORETIC „DECEBAL”

– COLEGIUL NAŢIONAL „OCTAV ONICESCU”

– COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI”

Tinerii au fost încurajaţi să realizeze o pagină cât mai activă pe site-ul web al unei reţele de socializare, astfel încât să reuşească să promoveze activităţile la care au luat parte în rândul cât mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le şi acestora apetitul pentru a merge la muzee.

Muzee selectate pentru participare la proiect au fost:

  • Muzeul Municipiului București
  • Muzeul de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru Furnică-Minovici“
  • Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”
  • Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”
  • Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”

Desfășurat în perioada ianuarie – iunie 2018, ediția cu numărul XI a fost dedicată Centenarului Marii Unirii. Tema propusă de Muzeul Municipiului București a valorificat expoziția temporară deschisă la Palatul Suțu, Fizionomii unificatoare «TOȚI ÎN UNU»  – Povestea unui proiect de țară. Specialiștii muzeului au discutat cu adolescenții pe marginea întrebării De la Mihai Viteazul la Regele Ferdinand. Cum se construiește o țară?