PROIECTE CULTURALE 2017

STAGII DE PRACTICĂ ÎN COLABORARE CU UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI

În perioada ianuarie-iulie 2017, Muzeul Municipiului București a beneficiat de implicarea entuziastă a unui număr de 81 de voluntari, în cadrul unor evenimente educative și culturale precum Școala Altfel și Noaptea Muzeelor, după cum urmează:

• studenți în stagiu de practică: 60 persoane – Facultatea de Litere, licență și master, specializările Etnologie și Studii Europene; Facultatea de Istorie: 13 studenți;

• voluntari înscriși individual: 8 persoane.

 

 

Citeste mai mult

PROGRAMUL NAȚIONAL ȘCOALA ALTFEL (2017)

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” a constat în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Programul și-a propus implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii diverse.

Unitățile școlare participante în cadrul ediției din 2017: Colegiul Național „Cantemir Vodă”, Colegiul „Spiru Haret”, Școala nr. 127, Școala Gimnazială nr. 2, Liceul „

Citeste mai mult

PROGRAMUL NAȚIONAL 5 LICEE,

 5 MUZEE (2017)

5 licee, 5 muzee este un program educaţional iniţiat de ECDL ROMANIA, dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale.

Proiectul 5 licee 5 muzee s-a desfăşurat în perioada februarie – iunie 2017, au fost implicaţi 250 de elevi din 5 licee din Bucureşti: Şcoala Centrală, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Naţional Elena Cuza şi Colegiul Național Ion Creangă.

Cele 5 muzee partenere pentru această ediție, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultură

Citeste mai mult

„DESPRE COPILĂRIE” - ACTIVITĂȚI PENTRU COPII DE 6-10 ANI

Muzeul Municipiului București a organizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani o serie de activități desfășurate în luna martie la Casa Filipescu-Cesianu (expoziția „Muzeul Vârstelor”) și, în luna aprilie, la Palatul Suțu. Pornind de la propriile experiențe, de la familiile care au locuit în cele două clădiri și de la obiectele expuse, participanții s-au familiarizat cu viața copiilor din București de-a lungul timpului.

Citeste mai mult

EXPOZIŢIA INSTANT ADOLESCENŢA LA PALATUL SUȚU

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, a făcut parte din cea de-a XX-a ediție a Festivalului ZIUA ADOLESCENŢILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENŢILOR eveniment desfășurat între 8-14 mai 2017 de către Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO-Adolescenții cea de-a XX-a ediție a Festivalului ZIUA ADOLESCENŢILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENŢILOR, un program de educaţie culturală şi de promovare a operelor culturale şi artistice realizate de către adolescenţii din România şi Republica Moldova, program menit să celebreze a

Citeste mai mult

TAINELE OLĂRIEI PREISTORICE - ATELIERE DE MODELAJ ÎN LUT LA MUZEUL GEORGE SEVEREANU

Proiectul Muzeului Municipiului București s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Participanții au descoperit „Tainele olăriei preistorice” alături Vasile Opriș și Marius Blasko, coordonatorii proiectului, în perioada 6-9 iunie 2017, la Muzeul George Severeanu. Atelierele au propus o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul.

Citeste mai mult

CEA DE-A PATRA EDIȚIE A „SALONULUI BD - POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE"

Miercuri, 7 iunie 2017, a avut loc vernisajul celei de-a patra ediții a „Salonului BD - Povești din București în Benzi Desenate" la Casa Filipescu-Cesianu (mansardă).

În perioada 7 iunie - 31 august 2017, vizitatorii Salonului au descoperit Bucureștiul de ieri și de azi, văzut prin ochii elevilor de la liceele cu predare în limba engleză American International School of Bucharest, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din București.

 

Citeste mai mult

LECTURĂ PERFORMATIVĂ PUBLICĂ, PROIECTUL AUDIOTECA ȘEHEREZADEI: "COSTUMUL NICI NU CONTEAZĂ", LA PALATUL SUȚU

Joi, 8 iunie, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu (Piața Universității) a avut loc o oră de lectură performativă din volumul “Costumul nici nu contează” de Sylvia Plath.

Atelierul s-a adresat mai ales copiilor, cu vârste cuprinse între 9-14 ani, dar și adulților iubitori de povești. Lectura a fost susținută de actrița Adriana Moca alături de invitatul special, elevul Andrei Dobrin, clasa a VI-a la școala generală nr. 80, din București. Volumul de povestiri „Costumul nici nu

 

Citeste mai mult

CERBUL CU STEA ÎN FRUNTE - ACTIVITĂȚI PENTRU COPII LA MUZEUL NICOLAE MINOVICI

Miercuri, 7 iunie 2017, a avut loc vernisajul celei de-a patra ediții a „Salonului BD - Povești din București în Benzi Desenate" la Casa Filipescu-Cesianu (mansardă).

În perioada 7 iunie - 31 august 2017, vizitatorii Salonului au descoperit Bucureștiul de ieri și de azi, văzut prin ochii elevilor de la liceele cu predare în limba engleză American International School of Bucharest, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din București.

 

Citeste mai mult

VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI - ȘCOALĂ DE VARĂ PENTRU COPII LA CASA FILIPESCU-CESIANU

Copiii au fost așteptați la cea de-a treia ediție a școlii de vară organizate de Muzeul Municipiului București. Activitățile s-au desfășurat la Casa Filipescu-Cesianu, în intervalul 5 iulie – 26 august 2017.

Timp de opt săptămâni, de miercuri până sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 12:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu au avut loc activități educative cu tematică variată, desfășurate în special în aer liber, într-un spațiu prietenos și inedit. Atelierele au fost concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Citeste mai mult

ȘCOALA DE VARĂ DE ASTRONOMIE ÎN PLANETARIU

Muzeul Municipiului București a organizat ediția din 2017 a Școlii de vară de astronomie în planetariul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21). În întunericul artificial, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au fost însoțiți de bolta cerească, presărată de nenumărate stele.

Duminică 16 iulie 2017 – Învățarea constelațiilor vizibile în timpul verii.

Duminică 23 iulie 2017 – Mersul planetelor pe cer și aspectul cerului de pe alte planete.

 

Citeste mai mult

CARAVANA MUZEELOR, EDIȚIA A VI-A

Activitățile de vacanță Caravana Muzeelor, organizate de Muzeul Municipiului București, au fost dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani şi s-au desfăşurat în șase muzee bucureştene în perioada 19 iulie – 25 august 2017, de miercuri până vineri, orele 10:00 – 12:00.

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii au descoperit, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le-au experimentat: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, ș.a.

Citeste mai mult

„PICTORUL THEODOR AMAN – CARTE DE COLORAT PENTRU COPII”

Cartea de colorat, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, dezvăluie într-o manieră prietenoasă și creativă detalii despre maestrul Theodor Aman, relatate de către fiica adoptivă a acestuia, soprana Zina de Nory. Cartea învăluie într-o poveste viața și activitățile artistului, punctând elementele importante prin diverse secțiuni de lucru.

Cartea reprezintă o inițiativă inedită a Muzeului Municipiului București, care are darul de a apropia cei mai mici vizitatori de patrimoniul valoros al orașului. Iniţiativa face parte din strategia Muzeului

 

Citeste mai mult