Program educativ-creativ susținut de Asociația Artelier D la Muzeul Victor Babeș

Descoperiri la microscop, program educativ-creativ susținut de Asociația Artelier D la Muzeul Victor Babeș

Descoperiri la microscop este un program care valorifică creativ moștenirea științifică și medicală a profesorului Victor Babeș, despre bacterii, viruși și boli, remedii și igienă. Descoperiri la microscop învăță copiii despre partea nevăzută a corpului omenesc și lupta sa cu microorganismele, pentru menținerea sănătății. În acest scop, programul explorează obiecte și documente care i-au aparținut lui Victor Babeș, începând cu celebrul său microscop Zeiss-Jena.

24 februarie – 7 martie. Laboratorul fantastic

Ce instrumente, pentru ce analize și cu ce rol? Invățăm despre laboratorul lui Victor Babeș și instrumentele sale preferate. Prima descoperire în laborator a cercetătorului- bacteriile care provoacă infecții.  Desenăm laboratorul nostru de descoperiri fantastice în ajutorul omenirii.

8 martie – 22 martie. Inamicii mici și tari

Cercetăm microscopul lui Victor Babeș și aflăm despre bacteriile și virușii pe care i-a descoperit. Invățăm despre bacteriile bune și cum să ne apărăm de viruși. Privim imagini ale ființelor invizibile, mărite de 600 000 ori- virușii gripei, ai infecțiilor respiratorii și herpesului. Desenăm viruși imaginari cu rol pozitiv.

Programul are o durată de 60 de minute și se desfășoară la Muzeul Victor Babeș. Înscrierile se fac printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00. Categoria de vârstă: 6 – 14 ani. Taxă participare: 25 lei/elev, cadrele didactice însoțitoare au gratuitate. Persoană de contact: Daniela Mișcov, telefon 0739 661 473.

Sari la conținut