Prezentare Aplicație și live concert The Deep Sound of Space de Peter Gate

Muzeul Municipiului București invită publicul să se conecteze pe pagina de Facebook a instituției – https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/ – luni, 4 februarie, de la ora 18.00, pentru a urmări LIVE lansarea aplicației de realitate augmentată The Deep Sound of Space, realizată de TCW și Peter Gate, urmată de un scurt  live performance de muzică electronică, de Peter Gate, de pe noul său album, „3 6 9”.

Pap Iosif Petru alias Peter Gate

THE DEEP SOUND OF SPACE PROJECT, inițiat de Petru I. Pap alias Peter Gate, antropolog, muzician și artist vizual, se concentrează pe utilizarea sunetului, a muzicii și a vizualului prin diferite aplicații în realitatea augmentată, dar și pe performance-urile electronice live care implică tehnologia de vârf și arta inovatoare. The Deep Sound of Space este continuarea proiectului The Deep Sound of Maramureș, proiect cultural de excelență (https://vimeo.com/191619171).

Aplicația de spațializare a muzicii în realitatea augmentată, dinamică și interactivă, este realizată împreună cu echipa de IT, TCW din Washington DC, coordonat de Will Copps, împreună cu Peter Gate.

Diferitele sunete și instrumente care compun melodiile încorporate în aplicație sunt ilustrate cu diverse forme geometrice.

Animația și mișcarea în spațiu a sunetelor este declanșată de însăși mișcarea utilizatorului, va afecta sunetele melodiei și va schimba modul în care sunt aplicate efectele individuale, făcând fiecare experiență audio unică. Această aplicație utilizează capabilitățile GPS și busola telefonului.

Will Copps

Începând cu data lansării, aplicația va putea fi testată de vizitatori la Palatul Suțu. Pentru o experiență optimă, sunt necesare căștile audio. Aplicația a fost realizată de TCW coordonat de Will Copps, împreună cu Deep Sound. În viitor, este posibil să urmeze o serie de evenimente similare, cu ocazia lansării aplicației la fiecare muzeu din componența Muzeului Municipiului București.

Alte detalii puteți găsi aici:

https://www.instagram.com/the_deep_sound_of_space

https://www.facebook.com/thedeepsoundofspace

Teaser – https://vimeo.com/313750097

 

 

Parteneri : Axis Communications, Bau Handler Group, Iulia Gorneanu, Comics Didactic, CamStreamer, Club Control, Muzeul Municipiului București, Arts United.

Parteneri media: First PR, UZPR, Graiul Maramureșului, Telekom Electronic Beats, Agerpres, Radio România Cultural.