PINACOTECA

Adresa: Bd. I.C. Brătianu, nr. 2
Telefon: 021 315 68 58 (Secretariat)
Program de vizitare: Marţi – Duminică, 10.00 – 18.00
E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

facebook-logo-square

Acces Metrou – Linia M2, Stația Universitate
R.A.T.B: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91

Palatul Suțu

10 lei – tur complet – adulți
5 lei – tur complet cu reducere – elevi, pensionari, studenţi, militari, grupuri organizate
6 lei – expoziţia Timpul oraşului – adulţi
3 lei – expoziţia Timpul oraşului cu reducere – elevi, pensionari, studenţi, militari, grupuri organizate
5 lei – expoziţiile temporare – adulţi
2 lei – expoziţiile temporare cu reducere – elevi, pensionari, studenţi, militari, grupuri organizate
15 lei – filmare, fotografiere de către turiști în interiorul muzeului
Intrare gratuită pentru preşcolari şi persoane cu dizabilităţi.

Pinacoteca municipală este cel mai frumos proiect cultural în care Primăria Capitalei a investit din cele mai timpuri vremuri. Este un proiect născut în 1933 prin strădania primarului Dem I. Dobrescu pentru alcătuirea unui spațiu muzeal unde cetățenii capitalei să vină și să se familiarizeze cu valorile artei românești. În timp, Pinacoteca a devenit cel mai important depozitar de valori artistice ce au mers la pas cu vremea, acoperind aproape toată evoluția artei românești pe durata unui secol.

Este o colecție de artă care nu se oprește la o anumită perioadă: cuprinde artă modernă, dar și artă contemporană, ceea ce o face unică în peisajul cultural bucureștean. De asemenea, nu se oprește la pictură: ea deține minunate piese de sculptură și de desen sau grafică.

Un proiect ce momentan dezvăluie publicului mici bucăți din patrimoniul său prin expozițiile tematice, pentru că nu are un spațiu mare de desfășurare. Prin fiecare expoziție pe care o prezintă, încearcă să atingă teme de actualitate, susținându-se mereu pe patrimoniul său foarte bogat.

Pinacoteca are o colecție de aproximativ 5500 de piese ce se poate dezvolta doar prin susținere, grijă și atenție. Este un patrimoniu ce așteaptă o casă și cercetători dornici pentru a descoperi profunzimi ascunse.

Pănă va ajunge să atingă noi orizonturi, Pinacoteca oferă publicului ceva ce a devenit deja o tradiție anuală: expoziția ce se deschide în jurul zilelor Bucureștiului (septembrie). În egală măsură, încercăm să acompaniem fiecare expoziție cu un catalog tematic, dar lucrăm și la cataloage repertoriate ale colecției pentru a nu văduvi publicul.