PALATUL SUȚU LA FESTIVALUL-MARATON AL CULTURII COREENE 2016

Ambasada Republicii Coreea (Coreea de Sud) la București organizează în acest an cea de-a treia ediție a Festivalului-Maraton al Culturii Coreene. Festivalul are loc la Iași între 22 și 23 iunie, continuând apoi la București între 24 iunie și 17 iulie. Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu și Universității Româno-Americane (URA) din București.

În acest an, festivalul poposește pentru prima dată la Iași, urmând să prezinte aici o serie de evenimente culturale coreene organizate de Ambasada Coreei în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași: proiecție de film coreean, seminar de caligrafie coreeană, cursuri de dans coreean, atelier de Hanji (hârtie tradițională coreeană confecționată manual), prezentare de Hanbok (port tradițional coreean), atelier de caligrafie și spectacol de muzică și dans coreean.

La București se desfășoară două expoziții speciale cu lucrări de caligrafie coreeană și obiecte din Hanji la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu. Acestea vin în completarea cursurilor de muzică și dans tradițional coreean, a atelierelor și spectacolelor care vor avea loc la Universitatea Româno-Americană (URA) între 24-25 iunie.

Expozițiile de Caligrafie și de Hârtie Tradițională Coreeană (Hanji) sunt vizitabile începând cu ziua de, 25 iunie 2016, ora 11:00, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu.
Intrarea este gratuită.