„Muzeul animat”. Atelier online – Brâul cu pafta de la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

„Muzeul animat”. Atelier online – Brâul cu pafta de la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici să participe, alături de părinți, la un nou atelier din seria #MuzeulAnimat, alături de autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.
Primul atelier #MuzeulAnimat din 2022 are loc sâmbătă 26 februarie, la ora 11.00, și va fi legat de patrimoniul Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, primul muzeu de profil din București ce adăpostește o vastă colecție de artă etnografică românească.
Obiectul de patrimoniu ce va fi personificat prin bandă desenată este brâul cu pafta din colecția Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.
Având forme și dimensiuni diferite, paftalele erau confecționate din metale, bronz, alamă, iar pentru familiile înstărite erau lucrate din argint, argint aurit, împodobite cu sidef, perle sau pietre semiprețioase.
În colecția de podoabe a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici există un astfel de brâu cu pafta, piesă datată 1869.
Atelierul va avea loc ONLINE.
După ce vor afla povestea obiectului din colecția MMB și vor învăța cum să îl transpună în bandă desenată, copiii sunt invitați la rândul lor să posteze pe pagina de Facebook a evenimentului propriile creații și povești.
*** Despre program ***
Copiii au ocazia să își creeze propriile desene, inspirate de obiectele alese, transformându-se din simpli participanți în artiști.
Conceptul este unul inedit, îmbinând benzile desenate animate cu informații de specialitate din muzee, pentru a traduce pe înțelesul copiilor termenul de „patrimoniu”, un termen care poate fi destul de abstract.
La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi rugați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului online, adăugând imaginea în comentarii la postarea ce li se adresează.
***
Categoria de vârstă: 7 – 14 ani.
Tarif: 25 lei.
Număr de locuri/atelier: 20 participanți.
Înscrieri: e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, precizând numele și vârsta copilului.
***
Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată și romane grafice, a inițiat multiple proiecte editoriale, precum „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic” și BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. Este co-organizatorul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent). http://mihaibd.blogspot.com/https://comicsdidactic.ro/.
Documentarea a fost realizată cu sprijinul lui Ionuț Banu, muzeograf, Muzeul Dr. Nicolae Minovici.
***
Abonați-vă la newsletterul MMB despre programe educative, aici – bit.ly/NewsletterEducatie.
Mai multe despre proiectul #MuzeulAnimat aici – www.muzeulanimat.ro